Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

skuter - cos sie popsulo

WielkiBananPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że to nie forum motoryzacyjne, ale wiem, że na tym forum są ludzie z głową i mi pomogą.

A więc tak.. Jezdzilem skuterem jakis czas i gdy stalem w miejscu np. na krzyzowce to mi gasl. Natomiast jak caly czas mialem pelny gaz to nic sie nie dzialo jechal normalnie. Wiec rozkrecilem gaznik wyczyscilem wszystko.. dysze glowna i ta wolnych obrotow. Plywak dobrze pracuje. Skuter mi odpala tylko na sekunde maks 5 i gasnie.. W komorze plywakowej paliwo jest wiec podcisnienie dziala. Filtr powietrza gitara. Gaznik reglowany setki razy. Filtr paliwa gitara. Iskra jest. Co to do cholery moze byc? Jak mu dam paliwa na swiece to odpali normalnie i zalezy ile mu wleje tyle pochodzi. On jakby nie podawal z tej komory paliwa. Pomozcie ja juz nie mam glowy do tego.. Z gory dziekuje.

SKUTER TGB 101s 2T

Opublikowano

Taa, pompa paliwa w skuterze, grawitacyjna spływa paliwo. 

Jeśli ciągle gaśnie możesz mieć przestawione opóźnienie zapłonu, google i szukaj jak ustawić dla tego typu silnika co masz. Regulacja to dokładne ustawienie krzywki z dokładnością do setnych mm, bez dobrego sprzętu na słuch nie ustawisz jak należy jeśli to ta usterka. 

Oddaj w łapki jakiegoś mechanika.. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...