Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki region wybrać?

vehr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

jakie regiony polecacie? zależy mi na tym żeby było trochę polaków w grze a zarazem żeby był dobry poziom gry i można było pogadać po angielsku (mam na myśli trochę go podszlifować) do tegj pory grałem 4 lata na EUW

Opublikowano

I pozostań na EUW. Przechodząc na EUNE załamałbyś się poziomem tutejszego community, głównie polaków. Zachodni serwer jest o tyle dobry, że ma jakiś poziom, community jest troszkę pozytywniejsze i większość polaków, których spotykasz, posiada odrobinę mózgu.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Pozostań na EUW.

Na EUNE bardzo często gadaj w swoich językach, o ile nie masz przynajmniej d3.

Szlifowanie samego angielskiego w grach wiele Ci nie da, bo w końcu osiągniesz ten stan, gdzie niczego się nie dowiadujesz nowego.

Opublikowano

@ iAnty godny avatar :D TRUMP 4ever, JE**Ć CLINTHSION ZODZIEIE.

tell me bracie jak używać nowego ezbota ? wywala mi cały czas błąd i button zamknij...

Opublikowano

@ iAnty godny avatar :D TRUMP 4ever, JE**Ć CLINTHSION ZODZIEIE.

tell me bracie jak używać nowego ezbota ? wywala mi cały czas błąd i button zamknij...

To już do innego działu.

Pozostań na EUW.

Na EUNE bardzo często gadaj w swoich językach, o ile nie masz przynajmniej d3.

Szlifowanie samego angielskiego w grach wiele Ci nie da, bo w końcu osiągniesz ten stan, gdzie niczego się nie dowiadujesz nowego.

Zgadzam się, lecz słownictwa nigdy mu nie zabraknie. Czasów w grze się nie nauczy, ale mój angielski zawsze był na bardzo dobrym poziomie dzięki grom. ( grą (?) )

EDIT

@LittleBlack za co dostałem -5? -.-

Opublikowano

Zalezy na jakim poziomie grasz, jesli interesuja cie polacy i grasz na poziomie d3+ to lepszy east :D Na euw ameby grajo kappa. No ale jesli grasz na nizszym elo to mozesz znalezc znajomych polskich na podobnym do siebie elo i grac na euw bo tam jednak troche lepiej ogarniaja angielski. (choc nie zawsze, wiadomo)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Niby na EUNE łatwiej, ale EUW wyższy poziom itd. Mniej Polaków flamerów tych dzieciaków takich. 
Twój wybór, ja gram na EUNE i nie zamierzam na EUW iść, bo tam nikt z moich kolegów nie gra :0

bjk8v7f.png

Opublikowano

Bez różnicy jeżeli nie jesteś w masterze. EUNE ma polaków i czechów, a EUW ma niemców i francuzów (już nawet nic nie wspomnę o brytyjczykach, którzy za malutki błąd po angielsku powiesiliby ci matkę). Jedyny plus EUW to to, że więcej osób gada po angielsku.

Opublikowano

Eune, jest dobrym serwerem na początek xDD

Można pograć z noobami, ale na dłuższą metę wybrałbym westa. 

Teraz po tylu latach gry na 1 koncie nawet nie chce myśleć o tym żebym na weście grać od nowa albo kupywać transfer.

Zdania są i będą podzielone. Po krótce każdy może ci napisać co i jak sie dzieje w jakim regionie, ale to już twój wybór. Jeżeli chciałbyś grać z noobkami to eune turcja/ ew rosja a jak z tymi bardziej ogarnietymi i wiecej flamewarow ci nie przeszkadza to west oceania xD ; albo wybierz korea

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Bez różnicy jeżeli nie jesteś w masterze. EUNE ma polaków i czechów, a EUW ma niemców i francuzów (już nawet nic nie wspomnę o brytyjczykach, którzy za malutki błąd po angielsku powiesiliby ci matkę). Jedyny plus EUW to to, że więcej osób gada po angielsku.

Gdzie są plusy dla tego pana? 

Wszyscy piszecie, że na EUNE jest niższy poziom, dlatego nie warto na nim grać. Dla mnie to bezsensu, bo zmienia się tylko skala. Im lepiej grasz tym wyżej wchodzisz, spotykasz lepszych graczy i ostatecznie balansujesz w odpowiedniej lidze. Nie grałem na EUW i może rzeczywiście jest trudniej zdobyć wyższą ligę, ale ostatecznie efekt jest ten sam, że dostajesz to na co zasługujesz. 

Ograniczenia są dopiero w masterze i wyżej, ale ilu masterów/challangerów jest na tym forum ? :D

Przy wyborze serwera brałbym pod uwagę ilość znajomych, ping i płatność. Reszta nie ma znaczenia. 

Jeżeli sam jestem w porządku to inni nie mają powodu wyzywać. Myślę, że problem flame-u bierze się też od niektórych z was. 

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

To tylko opowiesci graczy ze jeden serwer lepszy od drugie. Duzo zalezy od zachowania graczy w stosunku do innych. Jesli jestes w porzadku , robisz swoje i honorowo rywalizujesz to bez znaczenia jaki server. Na kazdym masz szanse sie wybic jak bedziesz ponad przecietny. A to ze na eune jest taka spolecznosc jaka jest wedlug mnie to dlatego ze ludzie nie umieja przegrywac i mysla ze sa najlepsi i czesto patrza bezkrytycznie na siebie zamiast spojrzec na siebie z innej strony i powstaje duzy flame. Wszystko zalezy od twoich umiejetnosci a nie na jakim serverze grasz.

Opublikowano

To tylko opowiesci graczy ze jeden serwer lepszy od drugie. Duzo zalezy od zachowania graczy w stosunku do innych. Jesli jestes w porzadku , robisz swoje i honorowo rywalizujesz to bez znaczenia jaki server. Na kazdym masz szanse sie wybic jak bedziesz ponad przecietny. A to ze na eune jest taka spolecznosc jaka jest wedlug mnie to dlatego ze ludzie nie umieja przegrywac i mysla ze sa najlepsi i czesto patrza bezkrytycznie na siebie zamiast spojrzec na siebie z innej strony i powstaje duzy flame. Wszystko zalezy od twoich umiejetnosci a nie na jakim serverze grasz.

Uwierz mi, gram na EUNE od kilu lat i mam dość tego serwera pod względem graczy, narodowości i samego podejścia ludzi do gry. Zakładając nowe konto na Euw i grając tam na jakimś koncie starszym czuć różnicę w zachowaniu, podejściu do gry, kulturze. Wiadomka, wszędzie są jakieś problemy z graczami, samą grą ale EUW jest o niebo lepsze pod tym względem od EUNE chociażby.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Mam konto tu i tu. Powiedzieć mogę jedno - mnie osobiście wyższą dywizję łatwiej było wbić na wescie (P2), głównie z powodu lepszego community, może to szczęście, nie wiem, ale gracze ogólnie są milsi i nie tak toksyczni, jak w przypadku naszego polando serwera.

Na eune zaś co grę była przynajmniej jedna osoba, która była niesamowicie nieznośna. To doprowadzało i mnie, i innych do zdenerwowania, co skutkuje mniejszym skupieniem się na grze.

W high elo (czyli d3+) na WESCIE jest znacznie wyższy poziom niż na EUNE, ale jeżeli wiesz, że i tak tam nie dojdziesz, to w poziomie gry nie ma różnicy.

Imo community west > community eune

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Mozliwe , wschod byl za zachodem od lat . Inni ludzie poprostu, inna spolecznosc tworzy gre. Ale eune na platynie + jest w porzadku tzn mniej flamu jest.

Opublikowano

Ja od siebie dodam, ze kiedys gralem na WEST pol roku, pozniej wrocilem na EAST i gram kilka lat. Bardzo zaluje tej decyzji, WESTA wspominam bardzo dobrze, lepsza komunikacja, przez co poziom gry tez jest lepszy. I ogolnie nie ma tam tak powszechnego flame jak u nas.

Opublikowano

Zostań na EUW. Ominą Cie spotkania z rumunami, grekami czy innymi znaczkami na chat'ie, ludzie którzy nie potrafią pisać po angielsku, ale zawsze znajdą dwa słowa, żeby CIe zjechać bez powodu. Tragedia. Ogólnie mieszkam we Francji, zakłdając konto (na eune), przez pierwszy rok czy dwa miałem przejście za darmo na EUW, nie wykorzystałem tego, darmowa opcja minęła i żałuję. Mimo, że miewam dosyć długie przerwy ostatnio od tej gry, to jednak grając chociażby dla chill'u aramy, chętnie pograłbym je na EUW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...