Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Config metina pod boty

hexem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam bardzo dobry komputer, w szczególności pod metina (ma rok, dałem za niego 5 tysięcy i wszystkie gry chodzą mi bez problemu na maksymalnych ustawieniach), gdy odpalam metin2 w ilości clientów 1-3 to nawet nie ma ścin (ale zużycie procka rośnie do 60-80%), sęk w tym gdy chce już więcej klientów np.6 to nie da się całkowicie nic na komputerze zrobić bo laguje.

Teraz kwestia czego to może być problem?

1) konfiguracji, jaką polecacie na jak najwięcej klientów (nie musi być grywalna dla zwykłego usera, m2bob sam będzie działał)

2) czyszczenia rejestru itd?

3) czy po prostu metina taki jest i będzie zżerał tyle procka i nie odpale tylu klientów? 

(docelowo chce 10-20)

Opublikowano

Witam,

Posiadam bardzo dobry komputer, w szczególności pod metina (ma rok, dałem za niego 5 tysięcy i wszystkie gry chodzą mi bez problemu na maksymalnych ustawieniach), gdy odpalam metin2 w ilości clientów 1-3 to nawet nie ma ścin (ale zużycie procka rośnie do 60-80%), sęk w tym gdy chce już więcej klientów np.6 to nie da się całkowicie nic na komputerze zrobić bo laguje.

1) konfiguracji, jaką polecacie na jak najwięcej klientów (nie musi być grywalna dla zwykłego usera, m2bob sam będzie działał)

3) czy po prostu metina taki jest i będzie zżerał tyle procka i nie odpale tylu klientów? 

(docelowo chce 10-20)

1.Postaraj sie zmiejszyc klatki na sek, są do tego różne programy np. nvidia inspector, zmiejsz rozdzielczość do 640x480/800x600, na ustawieniach karty zmień ustawienia dla danego klienta na najlepsza wydajność

2. Nie wiem czy coś da to czyszczenie ale jak już to ccleaner najlepszy, moim zdaniem

3. Po jakimś czasie odpalonego metina będzie zżerał coraz wiecej procka, restartuj boty co jakiś czas, 2-4h, nie odpalaj na 24 kompa, daj mu odpocząć 3-4 h dziennie na pewno coś pomoże.

4. Na m2bobie raczej nie można wiecej niż 6 lub 8 cientów

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

hexem

Witam,

(docelowo chce 10-20)

Proste wywal rzeczy z clienta, ktore sa ci nie potrzebne :) np teksturki, niepotrzebnych handlarzy,animacje,itemki ktore sa zbedne itp Zalezy tez jaki jest to client bo jak zabezpieczony to raczej ciezko bedzie sie pozbyc niepotrzebnych rzeczy w cliencie :)

Co do pc

Pobierz program PrivaZer, dobrze skonfiguruj i uruchom czyszczenie :) Po tym jeszcze defragmentacja dysku.Polecam Auslogics dysk defrag.Pamietaj jesli masz dysk SSD defragmentacja dysku nie jest potrzebna.I to co najwazniejsze wylacz zbedne programy i uslugi w systemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...