Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPSami w CS:GO

sztefanovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy zaczynałem grać miałem 120-150 fps'ów. Wszystko śmigało ale od jakiś 4 miesięcy mam problem w tym że moje fps na mm'ach są 40-50. I teraz pytanie to wina sprzętu czy zła optymalizacja cs? Oczywiście format, przeczyszczenie komputera itd wszystko jest zrobione 

Opublikowano

Napewno nic Ci nie obciaza komputera, nawet na low tak masz? Wpisz sobie w konsole -high oraz -threads 2 (w sumie nie jestem pewny czy ta druga komenda to tak sie zwala), w kazdym badz razie pierwsza to w menadzerze zadan mozesz ustawic piorytet kanterowi na wysoki, bo to robi to samo, a druga to w ustawieniach gry juz renderowanie wielordzeniowe. Bo komputer powinien wyciagac faktycznie wiecej fpsow, na poczatku bylo git.

Edit: sprawdz czy nie uzywasz przypadkiem zintegrowanej grafiki. (czy w ogole do dedykowanej masz wpiety kabel od monitora)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Kompa raczej nic nie obciąża, zawsze przed grą wyrzucam nie potrzebne porcesy, komendy -high i -threads 2 są wpisane. I oczywiści mimo tych opcji startowych w menedżerze zadań ustawiłem na wysoki i renderowanie wielordzeniowe też jest. Wszystko jest tak jak kazałes a fps się nie zwiększają

Opublikowano

To wina procesora, sam mialem podobny problem, gdyz na Calkiem dobrym kompie mialem 20 fps. Rozkrec procka, zetrzyj starą paste, załóż nowa i wszystko dobrze docisnij

Opublikowano

Może sie grzeje?

Ja bym zalecał dać ss temperatur i napięć.

Ja na swoim starym C2D jak dam za wysokie napięcie to i sie grzeje i dropy fps w grach. :v

Opublikowano

HWMonitor, odpal kompa odpal program, pograj i daj screena, watpie zeby throttling byl na takim procesorze tak czy siak zrob juz to.

PS masz integre ;)

To wina procesora, sam mialem podobny problem, gdyz na Calkiem dobrym kompie mialem 20 fps. Rozkrec procka, zetrzyj starą paste, załóż nowa i wszystko dobrze docisnij

Rozkrecic? Od razu ma skalpowac, jasne, pogielo Cie?

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Duzo pomoze przejscie na rozdzialke 4:3

Jezeli zalezy ci tylko na wydajnosci a nei na grafice (jak mi) to :

KOMENYURUCHAMIANIA :  -high -nojoy -threads 2 -novid -nod3d9ex +cl_forcebreload 1 -tickrate 128 -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -processheap +mat_queue_mode 2

OCZYWISCIE WSZYSTKO LOW

CZYM MNIEJSZA ROZDZIELCZOSC TYM WIEKZE FPSY

POLECAM DOKUPIC SB WIECEJRAMU NAWET W PRZYPADKU LAPTOPOW (tak jak ja)

KOMENDA - cl_forcepreload 1 czy jakos tak

ZBINDUJ SB POD COS ZMAZYWANIE KRWI I SLADOW PO KULACH (pomaga!) - bind "*klawisz*" r_cleardecals

Nie ma za co :DD

Kantery Strikery !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...