Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - Sąd

Kamilq120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprzedalem pewien przedmiot na allegro ale pomylilem sie w nazwie przedmiotu i wpisalem inny model ale zdjecia juz byly prawdziwe i przedstawialy prawidlowy przedmiot i model czy w takim przypadku moze mi cos grozic? Kupujący wiedzial co kupuje bo zdjęcia byly prawidlowe i teraz upiera sie ze pojdzie do sadu, jak myslicie moze?

Opublikowano

Sprawa zakrawa na celowe wprowadzenie w błąd. Zaproponuj zwrot pieniędzy, następnie możesz wystawić przedmiot z prawidłowym opisem.

Opublikowano

Ale zdjecia wyraznie pokazywaly prawidlowy przedmiot przeciez mogl zobaczyc albo zapytac pozatym ja tez nie bylem pewny czy to ten model, przedmiot dostalem z innej strony i stamtad przepisalem specyfikacje bo sie na tym nie znam wiec celowo nie wprowadzilem w blad

Opublikowano

Wiesz ja też mogę wystawić na alle.... jaguara a wstawię zdjęcia poloneza, ktoś to kupi i będzie żądał jaguara. Opisz dokładnie sytuacje to może uda nam się doprowadzić rzecz do skutku, bo zejdziemy na tematy moralne ...

Opublikowano

To inna sytuacja bo u mnie zdjecia sie zgadzaja. No po prostu sprzedalem zegarek z modelem plus a on podobno byl bez tego plusa, ja sie na tym nie znam dlatego przepisalem specyfikacje z tej strony z ktorej dostalem zegarek lecz zdjecia sam zrobilem telefonem i bylo tam napisane dokladnie jaki to model (jakbym chcial to ukryc lub celowo wprowadzic w blad to bym to zakryl albo co innego) a oprocz tego wszystko inne sie zgadza to raczej nie moja wina ze kupujacy dokladnie nie sprawdzil zdjec i nie zapytal...

Opublikowano

No to niech Ci odeśle produkt, a Ty odeślij mu kasę + koszta jakie poniósł

Opublikowano

Wiesz w Polsce jest takie prawo że jak coś sprzedajesz to kupujący ma 10 dni na odstąpienie od umowy, powołując się na własne widzimisie. Tego nie ominiesz, np umowa z nieletnim jest nielegalna, matka lub prawny opiekun może iść do sklepu w którym dziecko kupiło jakiś przedmiot, żądając zwrotu pieniędzy, a sprzedający ma obowiązek przyjąć towar i zwrócić pieniądze.

Opublikowano

A co jeśli (w najgorszym przypadku bo rożni sa ludzie) on zrobił cos z tym przedmiotem? Ten przedmiot byl nowy wiec mógł otworzyć, albo cos podmienić i zepsuć a mimo to mam mu uznac gwarancje i oddać kase za zepsuty sprzęt?

Opublikowano

opis > zdjęcie tak to wyglada moim zdaniem. Pisz z nim a nie pyatsz na forum. Idź na ugodę i np. zmniejsz cenę przelewajac mu troche tak zeby zatrzymal zegarek a ty wiekszosc pieniedzy. no ale przysluguje mu prawo do odstąpienia i zwrocenia towaru a ty pieniedzy wiec do dzieła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...