Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarne paski + Dual screen wallpaper

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Nie dawno kupiłem dwa nowe monitory i mam z nimi dwa problemy ;/ oczywiście nie jakieś super-przeszkadzające no ale oczekuję czegoś lepszego. Chodzi o to że mój główny monitor jest po prawej stronie a drugi po lewej i jak chcę ustawić tapetę tak aby była rozciągnięta na dwa monitory to niestety tapeta jest jakby nie z tej strony. Tzn, to co powinno być na lewej jest po prawej a to co na lewej powinno być na prawej załączam zdjęcie niżej:

15045314_1119037594876449_1170153240_o.j

A powinno wyglądać tak:

Dual-Monitor-Wallpapers.jpg

Jest szansa aby to naprawić?

Kolejny problem to jest iż te monitory posiadają ultra-cienką ramę ale w systemie/grach i tak po lewej stronie, na górze oraz poprawej mam czarne paski (jak w csgo ci co grają na 4:3 with black bars).

Zdjęcie niżej:

15008028_1119037601543115_12965804_o.jpg

Jak ich mogę się pozbyć? Za każdą pomoc 5 lajków leci ;) (1 problem mnie = 5 "lubię to" :))

Opublikowano

Co do pierwszego problemu, zmień ich kolejność w ustawieniach wyświetlania albo po prostu zamień je miejscami

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Jak wyżej, nie zauważyłeś nawet że masz zamienione strony, korekta w ustawieniach albo przepnij monitory.   

Piszesz MONITORY a nawet słowem nie napiszesz JAKIE MONITORY.  Ramka raczej jest normalna jeśli nigdy w tym miejscu nie występuje obraz. 

Zresztą masz ustawienia monitora to sobie poszukaj tam skalowania, dopasowania obrazy czy co tam masz podobnego np ja mam ustawiania w monitorze dla ekranu  do rozdzielczości 1920x1080 albo  1:1 dla pixeli , niby to samo ale czasami inaczej pozycjonuje obraz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak wyżej, nie zauważyłeś nawet że masz zamienione strony, korekta w ustawieniach albo przepnij monitory.   

Piszesz MONITORY a nawet słowem nie napiszesz JAKIE MONITORY.  Ramka raczej jest normalna jeśli nigdy w tym miejscu nie występuje obraz. 

Zresztą masz ustawienia monitora to sobie poszukaj tam skalowania, dopasowania obrazy czy co tam masz podobnego np ja mam ustawiania w monitorze dla ekranu  do rozdzielczości 1920x1080 albo  1:1 dla pixeli , niby to samo ale czasami inaczej pozycjonuje obraz. 

Próbowałem skalować w Nvidia control panel i nic.. Próbowałem także zmienić kolejność monitorów w ustawieniach no ale niestety obrazy są nadal nie jak powinny tylko na odwrót wtedy ale już ciul w to daruje sobie te tło bardziej mi zależy na tych czarnych paskach po lewej na górze i prawej stronie monitorów. Monitory to: https://www.amazon.co.uk/d/bc7/AOC-inch-Monitor-Display-Port-Speakers-I2369VM/B00BDBWE0Y/

Opublikowano

Tam nic nie ma więc tak ma być z tymi paskami. 

i2369Vm-switched-on.jpg

Masz przestawione ekrany więc nie ma tak być skoro wyraźnie widać na zdjęciach, główny pulpit ma być po lewej a ty go ustawiasz po prawej stronie nie zamieniajac monitorów. Przy właściwym ustawieniu myszka nie powinna przeskakiwać z prawego ekranu na lewy, pewnie przenosi się na lewy jak ruszasz w prawo. 

Przepnij tylko kable. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tam nic nie ma więc tak ma być z tymi paskami. 

i2369Vm-switched-on.jpg

Masz przestawione ekrany więc nie ma tak być skoro wyraźnie widać na zdjęciach, główny pulpit ma być po lewej a ty go ustawiasz po prawej stronie nie zamieniajac monitorów. Przy właściwym ustawieniu myszka nie powinna przeskakiwać z prawego ekranu na lewy, pewnie przenosi się na lewy jak ruszasz w prawo. 

Przepnij tylko kable. 

Prawy monitor jest jako główny i w ustawieniach jest ustawiony po prawej stronie a lewy jest jako drugi i w ustawieniach jest po lewej stronie :D więc jak myszką dam do końca na lewą stronę prawego monitora to przenosi ją dalej na lewy monitor i w lewym monitorze wchodzi od prawej strony. SS'a daję niżej. Co do monitora to chyba dałem się trochę w ch*ja zrobić :( no ale cóż, sam w sobie monitor nie jest zły więc już nie będę ich odsyłał.

0a844a2d2bc9b3af59bec12cb7241aad.png

//Edit 3 był przez przypadek i już go nie ma (usunąłem przed chwilą) a i tak nie było nic takiego podłączonego więc nie miał na pewno na nic wpływu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...