Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Orianna czy Brand

Resco.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello. Szukam postaci na mida do wyuczenia w presezonie. Co bedzie lepszym wyborem. Orianna czy Brand. Poziom gold/platyna.

u30u5xpdzqna.png

Opublikowano

Powiem ci że sam ostatnio nad tym myślałem i ja osobiście wybrałbym bym orianne.

Q - latwy poke

w - speed/slow

e - tarcza dla cb i dla innych uzywając na innych mozesz pod nimi kastowac spelle

r - najlepsze co moze byc ulti wrzuca wszystko w jedno miejsce i miazga 

i ta pasywka - widziałem streamerow co robili ja pod ad ap hybryde i też miażdzyła 

ale to jest kwestią czasu nim nauczysz się nią grać i robic coś, na goldy bd easy ale na platynie poczatkujacego playera ta postacia nie widze. 

brand też jest dobry aż za dobry bym rzekł, ale mi osobiście nie podchodzi.. Teraz jakby nie patrzeć jest na niego meta, a orianka juz jest zapomniana. 

Wiesz, teraz jak wystartuje s7 to musimy poczekac na zmiany itp bo pewnie zauwazyli ze niektorymi sie wgl nie gra. 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Oczywiście, że o wiele lepszym wyborem okaże się Orianna. Była prawie cały czas wyciągana na Worldsach, a to świadczy o tym, że jest bardzo silną postacią. Niestety, ale w obecnej mecie assassynów będziesz trochę gorsza niż przed preseasonem.

Jest dosyć bezpiecznym wyborem, posiada tarczę, przyspieszenie, slowa, duże CC, przydatna wizja z Q, bardzo dobrze działa z wszystkim co ma dobrą wbitę. Jeżeli tak Zed sflashuje Ci przed ultem to nic straconego - jeśli znajduje się odpowiednio blisko możesz przenieść swojego CASTUJĄCEGO się w tym momencie ulta na inne miejsce za pomocą swojego flasha. (https://www.youtube.com/watch?v=G9noQbVovZU 25 sekunda)

Posiada bardzo dobry dmg, jest dosyć łatwa w porównaniu z takim Viktorem, jednak wymaga bardzo dobrego pozycjonowania się.

Brand jest już prędzej wyciągany na suppa.

Opublikowano

Nie ma za co. :)

13. Napisanie posta o kupieniu championa będzie uznawane jako prośba o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...