Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słychać dziwne dźwięki w laptopie, dziwne zachowanie touchpada

karolkarol21621

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z nowo zakupionym laptopem w komputroniku: acer aspire v5-591G.

W laptopie zainstalowalem najpierw windows 10 gdyz zakupilem go bez systemu i juz po paru godzinach pracy zauwazylem dziwne rzeczy. Otóż slychac w nim dziwne dzwieki ktore moge porownac do pracy dysku hdd(mowie odrazu ze laptop ma tylko dysk ssd), sa to takie jakby "trzaski" o  wysokiej czestotlwosci. Dzwiękom tym towazyszy problem z touchpadem ktory dziwnie sie zachowuje. Gdy procesor jest obciazony touchpad normalnie dziala ale gdy procesor "nie ma co robic" myszka zwalnie i gwaltownie przyspiesza podczas poruszania touchpadem, i co dziwne gdy trzymam palec na touchpadzie proces "system" wskazuje 25% wykorzystania procesora... Dodam jeszcze, ze dzwieki ktore wyzej wymienilem zmieniaja sie gdy dotykam touchpada.

4758463064.png

Opublikowano

Jeżeli nówka to nie widze problemu byś ty miał się z tym bawić idź do Komputronika i załatwiaj tam sprawę pójdzie na serwis i tyle..

Rok temu kupowałem też w Komputronik'u laptopa dla siostry wszystko git przyjeżdżam do domu odpaliłem wgrałem system , bo był tam 8.1 i jakoś nie przepadam za touchpadem więc zawsze myszka ale jakoś chciałem sprawdzić i touchpad był zepsuty poszedłem do niej a ona się wymądrza że pewnie sterowników nie zainstalowałem itd itd... 30 minut się bawiła i też nie potrafiła tego zrobić.. Ale nie chciałem by szedł na serwis bo nie wiem ile bym czekał a miał być to prezent więc bez touchpada tez dobrze..

76561198375594763.png

Opublikowano

Zadzwoniłem do nich i zapytałem o czy jest możliwość zwrotu lub zamiany, gdyż laptopa posiadam dopiero pare dni. Powiedzieli, że jest taka możliwość tylko muszą sprawdzić stan techniczny, nie jestem pewien czy przyjmą zwrot :/ Komputer doprowadziłem do stanu w jakim był gdy go kupiłem( bez systemu )

4758463064.png

Opublikowano

Zadzwoniłem do nich i zapytałem o czy jest możliwość zwrotu lub zamiany, gdyż laptopa posiadam dopiero pare dni. Powiedzieli, że jest taka możliwość tylko muszą sprawdzić stan techniczny, nie jestem pewien czy przyjmą zwrot :/ Komputer doprowadziłem do stanu w jakim był gdy go kupiłem( bez systemu )

Jak oddasz daj znać jak sprawa się potoczyła :)

76561198375594763.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...