Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system zainstalować?

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam zagwozdkę, ponieważ mam dosyć stary komputer (c2d e6600, gt 210) - obecnie ma 2gb ramu (4x 512mb), ale jak mi się uda (zadziała) to rozbuduję do 2,5 albo nawet 3. Nie wiem jaki system zainstalować - do W7 nie ma sterowników do płyty glównej, a z kolei XP jest moim zdaniem za stary. Pozostaje więc vista, do której są sterowniki, tylko jakoś sumienie nie pozwala mi instalować komuś na komputerze Windowsa Visty :D Jeśli ktoś ma jakieś opinie itd to będę wdzięczny jeśli się nimi podzieli i poradzi mi co instalować :)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nawet nie zainstalowałeś i już twierdzisz że nie masz sterowników.  Wystarczy sprawdzić bo spełnia wymagania każdego systemu po w8 i w10 nawet. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Cześć. Mam zagwozdkę, ponieważ mam dosyć stary komputer (c2d e6600, gt 210) - obecnie ma 2gb ramu (4x 512mb), ale jak mi się uda (zadziała) to rozbuduję do 2,5 albo nawet 3. Nie wiem jaki system zainstalować - do W7 nie ma sterowników do płyty glównej, a z kolei XP jest moim zdaniem za stary. Pozostaje więc vista, do której są sterowniki, tylko jakoś sumienie nie pozwala mi instalować komuś na komputerze Windowsa Visty :D Jeśli ktoś ma jakieś opinie itd to będę wdzięczny jeśli się nimi podzieli i poradzi mi co instalować :)

Podaj modele tych podzespołów, może wystarczy poszukać?

CO do systemu do proponowałbym 32 bitową siódemkę lub ewentualnie dziesiątkę.  

strange1.jpg

Opublikowano

Panowie... to oczywiste że zanim zainstalowałem to szukałem sterowników. Płyta główna to Asus P5LD2. W tym sęk, że stronie producenta nie ma sterowników do W7 ani niczego nowszego. Gdyby były to bym nie zakładał tematu i bez wahania instalował siódemkę x32.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Panowie... to oczywiste że zanim zainstalowałem to szukałem sterowników. Płyta główna to Asus P5LD2. W tym sęk, że stronie producenta nie ma sterowników do W7 ani niczego nowszego. Gdyby były to bym nie zakładał tematu i bez wahania instalował siódemkę x32.

To przypadkiem nie będzie to - http://www.asus.com/mv/support/Download/1/22/39/8/29/

Model się zgadza.

strange1.jpg

Opublikowano

Jak napisałem nawet nie sprawdziłeś zakładając że nie działają urządzenia bo nie ma sterowników i tyle.

Opublikowano

@jakubgross

No nieźle, nie wiem jakim sposobem to znalazłeś - na stronie asus.com ani asus.pl do tego modelu na w7 sterowników nie ma :p Sprawdzę to co podesłałeś, dzięki.

Opublikowano

Jezu człowieku , nie sprawdziłeś nawet czy system działa i ciągle biadolisz że nie ma sterowników.

Skąd możesz wiedzieć że system nie ma czasami sterowników jeśli nie zainstalujesz i sobie sprawdzisz ?  

Sterowniki na pewno są , wcale nie muszą być na stronie  tej płyty który pewnie  wyprodukowano przed pojawieniem sie Windowsa 7. 

Zwykle płyty Na Intelu a nie mają sterowników bo ma je system albo są na stronie Intela dla danego chipsetu, więc nie pisz ciągle bzdur że nie ma sterowników . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...