Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

spadki do 1 fps/freezy

bajsa312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęt:

Gtx 660

i3-3240

4gb ram

Witam, mam problem a mianowicie podczas gry mam straszne spadki fps np. mam 60 fps  biegne, a nagle  fpsy spadają do 1. Wiem, ze sprzet slaby, ale na niskiej rozdzialce i low ustawieniach powinien dawać radę z tego co widziałem to ludzie i na gorszych komputerach grali na tych 30 fpsach

Opublikowano

Za mało ramu. Jaki to ram ? ddr3, ddr4 ? jaka częstotliwość ? DO h1z1 potrzeba minimum 8 gb pamięci ram, inaczej bez tzw "freezów"  czyli spadków do owych kilku fps nie pograsz. 

Opublikowano

dzisiaj grałem jeden meczyk i wszystko było git, dalo sie normalnie pograc, a jak odpalilem następny to juz byla tragedia. Mam wrazenie, ze cos grafika mi swirowała bo w pierwszym meczu miala po 70stopni, a w nastepnym spadlo do 30/40. Tak jakby moc zgubiła. A co do ramu to ddr3 1333

Opublikowano

Też miałem dosyć niedawno 4 gb ddr3 1333mhz od PATRIOTA, ale dokupiłem jeszcze 4 gb tej samej firmy i wszystkie problemu ustały. Jeżeli twoja płyta główna posiada sloty na ram'y w trybie dual ( czyli masz tylko 2 wejścia na pamięci ) to obowiązkowo musisz dokupić jeszcze 4 gb. No chyba że masz 2x2 gb to wtedy musisz już kupić 2x4 gb. Nie wiem, czy Cię to zainteresuje, ale jak ja miałem tylko jedną kość 4gb to fps w h1z1 w mieście wynosiły od 350 do 40 fps, a po dokupieniu jeszcze jednej kości ( w sumie 8 gb ) to fps w mieście podskoczyły do 55 fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...