Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] EasyGUI - szybki projekcik pomagający developerom tworzyć własne cuda z GUI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no cześć, nie mam czasu żeby się rozpisywać + jestem chory więc na szybko.

Prosty projekcik, działa na każdej wersji mc prawdopodobnie i jest dość łatwy w użyciu.

https://github.com/xVacuum/EasyGUI <- GITHUB

Trzeba go pobrać z githuba (jako .jar) i wrzucić na serwer, a później go zaimportować do eklajpse czy gdzieś indziej. Jak chcesz mavena używać to masz na githubie na dole jak to zrobić.

jakiś przykład statycznego GUI (nie unikalnego)

package me.khalit.easygui;

import org.bukkit.Bukkit;
import org.bukkit.Material;
import org.bukkit.entity.Player;
import org.bukkit.event.inventory.InventoryCloseEvent;
import org.bukkit.event.inventory.InventoryOpenEvent;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;

public class Main extends JavaPlugin {

public void onEnable() {
        Player p1 = Bukkit.getPlayer("Player");

GUIWindow window = GUI.createInventory(5, "&3Not unique GUI");

ItemBuilder apple = new ItemBuilder(Material.APPLE, 1);
        window.addItem(22, apple);

window.addListener(22, e -> {
            Player p = (Player)e.getWhoClicked();
            e.setCancelled(true);
            p.closeInventory();
            p.getInventory().addItem(apple.getItem());
            p.sendMessage("You've received an apple!");
        });

window.addListener(new InventoryEvent() {
            @Override
            public void closeEvent(InventoryCloseEvent e) {
                ((Player)e.getPlayer()).sendMessage("You've closed an 'apple table'!");
            }

@Override
            public void openEvent(InventoryOpenEvent e) {
                ((Player)e.getPlayer()).sendMessage("You've opened an 'apple table'!");
            }
        });

window.register();

GUI.showInventory(p1, window);
    }
}

pzdr mam nadzieje że przydatne, zrobiłem to głównie dla siebie - ale zmodyfikowałem trochę i można używać normalnie jak api.

@Edit

i jak robicie statyczne GUI, to zapisujcie te GUIWindow gdzieś i je później odczytujcie stamtąd ponieważ createInventory tworzy nowy ekwipunek co jest c*****e dla optymalności. Po prostu jakiś List<GUIWindow> i z tego później wysyłane ;P  tylko raz róbcie createInventory!!!!

Podobnie z unikalnym, nie róbcie nowego GUI i nie wysyłajcie komuś tylko updatujcie poprzedni! tyle że listę już tam za was zrobiłem - więc poczytajcie na githubie jak to zrobić

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Projekcik fajny, tylko mogeś napisać dla "Programistów z mpcforum", co znaczek ten oznacza "->" (lambda). Spotkałem sie z ludzmi, którzy decompilowali kod i nie wiedzieli co oznacza :) Więc dam pomocny link . https://sites.google.com/site/javalambda/kurs/pisanie-wyrazen

już brak zrozumienia strumieni jestem z wielkim trudem zrozumieć, ale lambda? :v

co do projekciku - fajne, małe. chociaz ampmenus jest dla mnie wygodniejsze. jak bede mial chwile, to dodam plugin na swoj serwer jako maven repo, i zrobie issues/pull requesta na githubie.

Jak coś to mam teraz commita już zrobionego ze sporymi poprawkami logicznymi i nie tylko. Ale mi github odmawia posłuszenstwa i zrobie to jutro. xD

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Kto z tego forum tego użyje? XDDDDDD max 5 osób, ale spoko

"Kogo z tego forum " interesuje twoje zdanie ? "XDDDDDD max 0 osób, ale spoko"   Po cholere sie udzielasz ???

Plugin na pewno się komuś przyda, ważne że coś robi za darmo i udostępnia, a nie co niektórzy, nie dość że podpierdzielą kod to jeszcze sprzedają z dopiskiem "Autorskie"

Opublikowano

Bardzo dobre api polecam.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

Hmm, dobre ale kto tego użyję :) 60% tego forum to bajko pisarze <3 :P Nie jestem najlepszy ale to co ludzie tutaj piszą to jest bujda xD,

Dobre ale kto będzie potrafił tego użyć :) 10 % programistów z mpc :) Pozdrawiam.

Ale polecam! :)

• 1 rok później...
Opublikowano
19 minut temu, Zimmex129 napisał:

Fajne API na pewno z niego skorzystam. 

Jak chcesz skorzystać z czegoś co nie istnieje? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...