Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączeniem gry

Shareel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie zaznaczę, że na moich 2 innych komputerach gra działa normalnie, lecz na laptopie (win 10, wymagania spełnia) nie mogę uruchomić gry. Klikam "GRAJ" i wyskakuję mi o to taki błąd - Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b). Próbowałem znaleźć coś na necie, ale żaden sposób nie zadziałał.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Na początku radzę zaktualizować Windowsa i zreinstalować Microsoft Visual C++ (gdyby nadal występował błąd spróbuj inną wersję visuala) oraz DirectX. Jeżeli grasz za pośrednictwem STEAM możesz też wpisać w opcjach uruchamiania (Biblioteka -> PPM na "Paladins" -> Właściwości -> Opcje uruchamiania)

-dxlevel 90

Gdyby żadne z powyższych nie pomogło zreinstaluj:

\steamapps\common\Paladins\Binaries\Redist\InstallHirezService.exe

b_560_95_1.png

Opublikowano

Reinstalacja directx, sprawdzenie spójności plików, ew. Usunięcie gry i wyczyszczenie rejestru, oraz ponowna instalacja.

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o windowsa jest zaktualizowany, wpisałem także we właściwościach ten kod :) Spróbuje jeszcze reinstall directx, ale przy instalacji hirez chyba już sam mi się zreinstalował.

A i jakiego Direct X zainstalować ? Laptop HP Elitebook 8540p :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o windowsa jest zaktualizowany, wpisałem także we właściwościach ten kod :) Spróbuje jeszcze reinstall directx, ale przy instalacji hirez chyba już sam mi się zreinstalował.

A i jakiego Direct X zainstalować ? Laptop HP Elitebook 8540p :)

10.1 i jeszcze te Visuale zreinstaluj (jest kilka wersji, więc po kolei może któraś zadziała)

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...