Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto tworzyć system CMS pod serwer

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, pomyślałem aby zrobić stronę pod minecrafta którą można było by kupić za sms'a (w graniach 10-20zł za licencje na jedną domenę). Strona by oczywiście posiadała autorskiego CMS'a który umożliwiał by zobaczyć ile osób online na stronie, liczbę odwiedzin, dodawanie newsów oraz komentarzy, profile użytkowników, statystyki serwera (osoby online, sloty, ip itp itd..), zintegrowany sklep SMS, panel administracyjny 3-4 poziomy permisji na stronie (np, użytkownik, moderator, administrator oraz właściciel) gdzie np, jedna z grup może dodawać newsy a już moderator nie itp itd.. tak aby był jak najbardziej rozbudowany. Ten temat pojawił się tutaj iż bardzo i to bardzo długo już nie grałem jak i nie zajmowałem się serwerami minecraft i nie wiem na jakiej popularności nadal są one szczególnie w Polsce więc pytanie jest czy warto robić taką stronę a następnie ją sprzedawać? Jeśli tak to napisz :D i dopisz jeszcze jakieś pomysły a na pewno pomożesz mi ;)

//Edit pod koniec

Zapomniałem dodać że taka strona miała by z 3 różne style i każdy może zmienić na jaki chce, kiedykolwiek chce :D

Opublikowano

Raczej mało osób by takie coś kupiło, bo nie każdemu by to się podobało. Ktoś by chciał coś inaczej itd. lepiej na zamówienia robić.

Dlatego teraz pomyślałem że mógłbym dodać możliwość usługi "support" za dodatkową ceną i wtedy na życzenie klienta mógłbym coś zmienić/dodać :D

Opublikowano

Raczej mało osób by takie coś kupiło, bo nie każdemu by to się podobało. Ktoś by chciał coś inaczej itd. lepiej na zamówienia robić.

Dlatego teraz pomyślałem że mógłbym dodać możliwość usługi "support" za dodatkową ceną i wtedy na życzenie klienta mógłbym coś zmienić/dodać :D

Hmm, sądze, że to dobry pomysł ponieważ większość serwerów ma jakieś itemshopy na enderchestach i w ogóle. Byle byś system styli dodał, każdy inne ułożenie tak minimum z 4/5 styli i myślę, że każdemu by do gusty podszedł któryś.

Opublikowano

Hmm, sądze, że to dobry pomysł ponieważ większość serwerów ma jakieś itemshopy na enderchestach i w ogóle. Byle byś system styli dodał, każdy inne ułożenie tak minimum z 4/5 styli i myślę, że każdemu by do gusty podszedł któryś.

hmm, okej :D Więc proponujesz 4/5 różnych styli (głównie ułożenie). Myślę że im więcej tym lepiej więc może i 4/5 innych layoutów strony nie będzie problemem dla mnie a dodam do tego że każde inne ułożenie stylu strony będzie miało 2-3 kolory to jeszcze bardziej komuś może pasować.

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo spoko pomysł :D

Fajna by była opcja własnych styli. Do tego jakieś zmienne w tych stylach tak żeby każdy mógł pozniej sobie zmienic jakies szczegóły :D

Pomyśl też o integracji z forum :P 
Np: http://www.discourse.org/

u5niwrQ.png

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo spoko pomysł :D

Fajna by była opcja własnych styli. Do tego jakieś zmienne w tych stylach tak żeby każdy mógł pozniej sobie zmienic jakies szczegóły :D

Pomyśl też o integracji z forum :P 

Np: http://www.discourse.org/

Dzięki za pomysł! Też o tym pomyślałem i widzę że to był chyba dobrze trafiony pomysł tylko że jak miało być forum to sam bym je dopisał do systemu. Może nie takie że samemu można dodawać nowe działy a jeden główny. Prostsze i mniej bawienia się dla moderacji później. Więc kolejny pomysł leci na listę ;)

Opublikowano

Nie dopisuj własnego forum, wtedy mało osób z tego skorzysta :P (trust me) Lepiej zrób coś w stylu podpięcia się pod np 3 najpopularniejsze skrypty :D

u5niwrQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...