Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dźwiękowa do 50zł

BOZASNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad kupnem karty dźwiękowej do 50zł dla lepszego dźwięku i większego marginesu głośności. Czy ktoś może mi polecić dobrą kartę dźwiękową właśnie w przedziale do 50zł, czy kupno takiej karty się opłaca czy lepiej dozbierać i kupić za 70+, oraz czy wybrać kartę zwykłą czy USB.

Płyta główna: Gigabyte B85M-D3H
Słuchawki: Fatality creative
System: Windows 10
Opublikowano

Jedna z lepszych https://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dg-karta-pci-system-5-1-xonar-dg-330485/

a za takie 70 masz 

Karta dźwiękowa Creative Labs Sound Blaster Play2 (70SB162000001)

(same mikro lub same słuchawki)(nie działa link to dałem nazwe)
za 80 https://www.morele.net/karta-dzwiekowa-roccat-juke-roc-14-110-761036/ (jak chcesz podłaczyć słuchawki i mikro)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

up moze mikrofon dostanie boosta, ale tak to nie ma sensu na to przesiadac sie z integry, pomysl

Autorze, ja swoje hyperx cloudy napedzam creativem sb0460 i jest super, napewno lepiej niz na integrze (tylko nie wiem jakiej dokladnie), za 50zl moze znajdziesz ja, jak nie to raczej odpusc, szkoda pieniedzy, jakies kozak przejscie to dopiero np prodigy cube, ale wtedy poplaczesz sie ze cos tak kozackiego istnieje, masz slabe sluchawki, w tym tez lezy problem.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie widzę sensu inwestowania w kartę dźwiękową do tych słuchawek. Nieznacznie poprawi to jakość słyszanego dźwięku. Lepiej nazbieraj pieniądze chociaż na hd681 evo albo HD669  to już będziesz miał całkiem spoko sprzęcik. W każdym bądź razie nie ma sensu kupować do nich karty dźwiękowej.

Opublikowano

Ja osobiście używam A4-Tech G500 albo G501 (nigdy nie jestem pewny do tej ostatniej cyfry xD). I jestem z nich bardzo zadowolony.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

W sporej części zależy mi na zwiększeniu głośności maksymalnej bo np w szkole na laptopach na gorszych słuchawkach jest przynajmniej 2 razy głośniej, a często jest coś nagrane cicho a mi już brak marginesu zwiększenia głośności.

Opublikowano

Ja osobiście używam A4-Tech G500 albo G501 (nigdy nie jestem pewny do tej ostatniej cyfry xD). I jestem z nich bardzo zadowolony.

Proszę Cię ;-; Jak tylko ubrałem te słuchawki to miałem ochotę rzucić nimi o podłogę. Nawet takie superluxy HD681 biją je na głowę. 

W sporej części zależy mi na zwiększeniu głośności maksymalnej bo np w szkole na laptopach na gorszych słuchawkach jest przynajmniej 2 razy głośniej, a często jest coś nagrane cicho a mi już brak marginesu zwiększenia głośności.

No nie wiem czy to coś Ci pomoże... Co innego jakbyś chciał polepszyć jakość nagrywania mikrofonem, to się zgodzę. Ale zwiększyć głośność? No nie wiem :/ Kup chociaż te hd681 i odczujesz ogromną różnicę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...