Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzekome 117 stopni płyty głównej - czy rzeczywiście?

Kapilek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gdy gram w wiedzmina moje temp procesora i karty to około 60-67 stopni, ale płyta głowna ma niby 117 stopni  sprawdzam to pogramem hwmonitor i tam w ''zakladce''  ASUSTeK COMPUTER... spis temperatur i np. jakies ; TZ00 ma 28 stopni CPU 36, a motherboard niby 118 stopni xD

Trochę dziwne napisane, ale nie wiem jak inaczej to wyjasnic jak cos płyta głowna to ASUS H110M-K xD

Tutaj ss'y :

http://imgur.com/a/pNzns

http://imgur.com/a/G87m1

Opublikowano

Witam.

Gdy gram w wiedzmina moje temp procesora i karty to około 60-67 stopni, ale płyta głowna ma niby 117 stopni  sprawdzam to pogramem hwmonitor i tam w ''zakladce''  ASUSTeK COMPUTER... spis temperatur i np. jakies ; TZ00 ma 28 stopni CPU 36, a motherboard niby 118 stopni xD

Trochę dziwne napisane, ale nie wiem jak inaczej to wyjasnic jak cos płyta głowna to ASUS H110M-K xD

Tutaj ss'y :

http://imgur.com/a/pNzns

http://imgur.com/a/G87m1

Tutaj ss z innego programu : http://imgur.com/a/K3zRy

Opublikowano

Wejdź do BIOS'u i tam patrz. Programy potrafią dawać złe informacje. Jak nie ma w BIOS'ie takiej informacji to znaczy, że płyta może nie posiadać czujnika od tego i przez to taka wysoka temperatura (która jest wzięta z kosmosu).

P.S.

Nie wal tyle postów. W tym temacie są 4 posty, i za 3 (twoje) masz ostrzeżenia, bo piszesz przed upływem 24h. Prosto - EDYTUJ POST.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Płyty przede wszystkim mogą mieć duże temperatury. Albo jest tak, jak napisał Miszkurkam, brak czujnika i taka temperatura. Albo jeszcze po prostu masz burdel z kablami w obudowie itp i się grzeję jak cholera :v Ale wątpię, bo procesor i karta mają normalne temperatury.

Opublikowano

Płyty przede wszystkim mogą mieć duże temperatury. Albo jest tak, jak napisał Miszkurkam, brak czujnika i taka temperatura. Albo jeszcze po prostu masz burdel z kablami w obudowie itp i się grzeję jak cholera :v Ale wątpię, bo procesor i karta mają normalne temperatury.

Raczej wątpię by płyta osiągała 118 stopni. Ciężko powiedzieć czego to dotyczy, ale nawet mostek północny nie powinien się nagrzewać do takich temperatur (o ile w ogóle może).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Raczej wątpię by płyta osiągała 118 stopni. Ciężko powiedzieć czego to dotyczy, ale nawet mostek północny nie powinien się nagrzewać do takich temperatur (o ile w ogóle może).

Dobra dzięki zobaczę w biosie i dam znać :)

Opublikowano

Więc wszystko jest ok, nie przejmuj się tą temperaturą. Może po prostu nie ma takiego czujnika i program błędnie pokazuje temperaturę ;)

Jeżeli nie dzieje się nic niepokojącego, to spokojnie.

Inna sprawa, że przy takiej temperaturze płyta po prostu by się wyłączyła, żeby zapobiec przegrzaniu i uszkodzeniu ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...