Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i5 4430 + GTX 1060 - podoła streamowaniu CSa?

Exwin22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy na takim sprzęcie:

I5 4430, GTX 1060(3GB, jak się uda 6GB), 12 GB RAM da radę streamować i uzyskiwać 150 fps+ na najniższych w CS:GO?

Przenieść może ktoś do odp działu? Nwm jak dałem tu :O

Opublikowano

Ja na owiele starszym sprzecie podczas nagrywanie osiagalem 100 fps na wysokich. Wiec tu zapewne lepiej. (Tylko nie zapomnij ze podczas streamowania moze ci ppdskoczyc ping jak masz slaby net. wiec bedziesz mial lagi z winy tego wlasnie neta a nie kompa. Oczywiscie jak masz slabego neta xD)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

spokojnie, ale podaj budżet(jezeli kompa nie kupiles) to się złoży coś lepszego.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Procek mój, dokupuje kartę i ramy + SSD, pierw kartę za 1000-1500 zł, potem ramy i SSD. Ewentualnie potem będę mógł zbierać na i7. Tyle.

Ja na owiele starszym sprzecie podczas nagrywanie osiagalem 100 fps na wysokich. Wiec tu zapewne lepiej. (Tylko nie zapomnij ze podczas streamowania moze ci ppdskoczyc ping jak masz slaby net. wiec bedziesz mial lagi z winy tego wlasnie neta a nie kompa. Oczywiscie jak masz slabego neta  xD)

Liczy się wysyłanie bardziej? 
Opublikowano

Tak, ponieważ musisz wysyłać obraz do internetu. Jakość, ilość klatek etc. sam ustalasz (zależy od programu). 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Trochę lipa, ale ofertę można zmienić zawsze.

Przy okazji

1.@JacoH gdy nagrywam nawet Shadow playem to widać lagi na nagraniu, a podczas nagrywania ich nie widać w grze. Dlatego, że mało pamięci RAM (4GB) jest? Czy być może czymś innym być spowodowane.

2.i5 z dobrą kartą na niskich da radę wyciągnąć 300 fps? I nie raz mam tak, że występują lagi i fps spadają nawet do 80 klatek z 180-220, czym to jest spowodowane? Bo się nie grzeje, ani nic.

Opublikowano

Imo zasyfiony PC, to nagranie jest mocno pozacinane? Moze to byc tez przez wolny dysk, chociaz z drugiej strony moj stary PC tez mial 4gb ramu, 10 letni dysk i dobrze nagrywalo shadowplayem, a w dodatku mialem slabszy sprzet. (i3 2120 + gtx 660) Film: https://www.youtube.com/watch?v=haPamRGSrs4 tylko odpal w 60fpsach.

Co do streamu, jesli nie bedziesz streamowal w 60fps i full hd (o ile w ogole Ci to net ogarnie) to powinno dac rade.

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...