Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki i mikrofon pod jedno wejście mini-jack.

Kapej138

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio chciałem dokupić zewnętrzny mikrofon do mojego laptopa (Lenovo Yoga 2 Pro). Mikrofon mam już wybrany ( http://www.empik.com/mikrofon-natec-giraffe-black-natec,p1051231832,elektronika-p ) , lecz problem tkwi w tym, że mój laptop ma tylko jedno gniazdo mini-jack :/

Chciałem rozszerzyć do 2 gniazd, lecz nie wiem jaką "przejściówką" musiałbym podłączyć.

Myślałem nad tym : http://www.empik.com/adapter-audio-1-3-5-2-3-5-mm-4world-06868-4world,p1108114767,elektronika-p?gclid=Cj0KEQjwhvbABRDOp4rahNjh-tMBEiQA0QgTGpcQrAqOGDtbvDoMeRP7WoDSgscoajcsZIoc8ZpOxHQaAlnG8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

lecz wydaje mi się że to ma tylko 2 wyjścia do słuchawek, i mikrofon mógłby nie działać normalnie.

Znalazłem jeszcze coś takiego: https://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=598&g=341150&n=Gembird-adapter-rozdzielacz-Mini-JackM-2x-Mini-JackF-20-cm&w=c , i wydaje mi się że pod to dałoby radę podłączyć i mikrofon i słuchawki, lecz wolę sie najpierw upewnić.

Chciałbym sie dowiedzieć czy to wystarczy czy coś trzeba zmienić.

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Nie będzie problemu jak kupisz przejściówkę odpowiednią do gniazda co posiadasz, typów jest 4. :)

Teraz tylko dobrać właściwą i kupić. 

Gamebirdy często nie pasują do Lenovo albo trzeszczą bo styki ledwo pasują do tulejek. Trzeba sobie sprawdzić na żywo.  

Do takiego badziewnego mikrofonu wystarczy że kupisz kartę dźwiękowa na USB za 5-10 zł , ale najlepiej będzie jak kupisz byle jaki mikrofon na USB. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Mam tutaj tylko 2 porty usb,a mój hub sie popsuł xD

właśnie dlatego zależało mi na 2x jacku.

To wtedy wziąć ten adapter z empika i będzie ok? :v

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Nie wiem, najlepiej weź laptop i sprawdź. Możesz też wziąć do sprawdzenia  i oddać jak nie działa, wystarczy spytać w sklepie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Też mam laptopa Lenovo (dokładniej model Z500) i też miałem ten problem. Kupiłem taką przejściówkę:

eCSsAy2.jpg

I wszystko działa jak należy ;)

Kart dźwiękowych na USB do laptopów nie polecam bo najczęściej są wykonane z plastiku. Kilka razy szturchnąłem ją ręką i karta do wyrzucenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...