Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikro ścięcia na nowym sprzęcie

alti2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko dot. mikro ścięc. Sprzęt mam nowiutki miesiąc temu odebrany z salonu. OD samego początku występuja we WSZYSTKICH grach mikro ścięcia około 2 minutki one wystepuja. Dziala to tak ze przykladowo 200 fps spada do 50 i wtedy przycina na jakas 1,5 sekundy ze nic zrobic sie nieda po czym dziala juz ok. Komputer na 100% nie jest zawirusowany/zasyfiony gdyz tak jak mowilem wystepowal odrazu po odebraniu z salonu i zainstalowaniu przeze mnie sterownikow.

Czynności które robiłem w celu naprawy usterki: Aktualizacja biosa, reinstal całego windowsa i pobranie od nowa all sterowników, obniżenie detali w grze.

Sprzęt: Msi gt72

Opublikowano

Łaskawie pisz na początku że to LAPTOP  

To tylko wina sterowników , szukaj zestawienia takich ich wersji kiedy zadziała jak należy. Równie dobrze noże być brak tylko jednego sterownika, głownie to problem z tymi od płyty głównej. 

Masz też dostępne forum MSI, poszukaj tam sobie dodatkowo  rozwiązania albo w supporcie bo też możliwy problem ze sprzętem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wiem, może to akurat te sterowniki.

Miałem kilkakrotnie odczynienia z tymi modelami laptopa i nigdy nie było zadnych problemów nawet jak nie instalowałem żadnych sterowników, były te co system sobie sam ściągną. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To skoro znasz sie natym to ja rb formata i powiefdz mi w jakiej kolejnosci instalowac poszczegolne sterowniki? i czemu intel management engine nie moge zainstalowac ? blad krytyczny pisze xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...