Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zapisać wartość stringa w c# bez używania pliku itp

Faddd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym w c# console application zapisać string wsumie dwa jak np wpisze w nie coś to po ponownym odpaleniu programu bd mógł z nich napełnić np textbox potrzebuje tego do panelu logowania z strony i bazy jako zapis danych wpisywania username i password ktoś wie ? i czy tak się wgl da? bez logów , plików , i jakiś gówien w pamięci

AppropriateWhirlwindAstrangiacoral.gif

Opublikowano

Czyli chcesz pamiętać login i hasło by samo się wpisywało przy odpaleniu programu, ale nie chcesz ich trzymać ani w pamięci, ani w plikach?

Pozostaje Ci albo utworzyć serwis który będzie trzymać te dane i je zwracać, albo zapisywać to w rejestrze. Jeśli obie opcje Ci nie pasują, zostaje jakaś baza danych.

Tyle co mi przychodzi pierwsze na myśl.

~Aye!

Opublikowano

To akurat jest bardzo legitne, chociaż mam wątpliwości co do wymogów Faddda, bo suma summarum zapisuje się to w pliku :D

Chociaż jakby się uprzeć, to serwis też zapisze swoje dane tak czy siak w configach, więc zapodałem tutaj koledze feature totalnie na około.

Można też użyć serializacji, ale to też pozostawia po sobie plik. Bez plików totalnie, to tylko rejestr / baza danych chyba.

~Aye!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...