Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Help....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Na środę muszę zrobić prezentację na informatykę aby uzyskać ocenę 6 na koniec roku na temat programy drape 2.0.Tak więc potrzebuję bardzo dużo informacji na jego temat tzw.jak się nim posługuje jak zrobić linię, opisane ikony itp.

Bardzo proszę jeżeli ktoś by się wysilił mi pomóc aby chociaż podał link gdzie jest sporo informacji na temat programu drape 2.0

Dzięki

Opublikowano

Chodzi o program Freedapps Desktop Drape 2.0? Zakładam, że tak.

Tutaj coś znalazłem.(ang)

Freedapps Desktop Drape will instantly blank your computer screen, with the exception of an area of the screen you want to focus on (such as a YouTube video, a photo or a text editor). photo or a text editor). You can also use it to take screenshots with a clean background or check for dead (defective) pixels on LCD monitors. Freedapps Desktop Drape is easy to start, easy to close, easy to use and customize and does not use any background memory when not active.

Zachciało mi się tłumaczyć.

Freedapps Desktop Drape natychmiastotowo zaciemni Twój ekran, bez uwzględnienia obszaru, na którym chcesz się skupić(np. video na YouTube, obrazek, czy też edytor tekstowy). Użyj go, by skupić się na danym oknie, i uczynić wszystkie pozostałe niewidzialnymi. Możesz używać go także do robienia screenshotów z czystym tłem, wykrywania martwych pixeli na monitorach LCD. Freedapps Desktop Drape jest łatwy do uruchomienia, łatwy do zamknięcia i łatwy w użyciu. Gdy nie jest aktywny, nie korzysta z żadnej pamięci.

off

Opublikowano

Drape 2.0

Aplikacja przeznaczona do nauczania podstaw programowania, bazująca na Logo. Nie wymaga żadnego pisania - "program" konstruuje się, przeciągając odpowiednie ikony na listę zadań. Dostępne są trzy wersje interfejsu, a każda z nich umożliwia realizację coraz bardziej skomplikowanych zadań. Wraz z aplikacją dostępne są przykładowe programy, niektóre dość rozbudowane.

Niestety, jeśli chodzi o konkretne poradniki na stronie producenta nie odnalazłem żadnych materiałów ( podobnie jak jak pozostałych stronach powiązanych z "programem").

Obawiam się, iż pomoc w tym przypadku ogranicza się do tzw. Help'a zamieszczonego w programie.

Pozdrawiam.

Najsłabszym ogniwem w każdym zabezpieczeniu jest człowiek - socjotechnika.

Czasem najprostsze rozwiązania najtrudniej odnaleźć.

Nie zawsze inni są takimi, na jakich się kreują.

Ilu ludzi tyle opinii na temat otaczającego nas Świata.

Nie pomagam poza forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...