Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robocraft - Oto jak zostałem oszukany w grze przez gracza CaSprini, + Możliwa nagroda robits dla udzielających się w temacie!

f23

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam.

Kilkanaście dni temu zostałem oszukany w grze przez pewnego gościa, Teraz nie za bardzo mam jak się na nim zemścić, Więc postanowiłem zrujnować jego reputacje z nadzieją, że prędzej czy później jego "tożsamość online" jaki on jest wyląduje na pierwszej stronie w wyszukiwarce google po wpisaniu jego ulubionego nicku jakiego używa w grach i nikt więcej nie dokona z nim żadnej transakcji.

Jego ulubiony nick w grach to CaSprini, jego realne imię to podobno Kacper, jego profil na steamie: Steam ID:STEAM_0:0:135187852 | http://steamcommunity.com/profiles/76561198230641432 |

Aby ten temat był nieco łatwiej wyszukiwany w wyszukiwarce google po wpisaniu jego nicka dodam tylko: CaSprini OSZUST | CaSprini STEAM OSZUST | CaSprini ZŁODZIEJ | CaSprini STEAM ZŁODZIEJ |
Steam CaSprini OSZUST | Steam CaSprini ZŁODZIEJ | OSZUST CaSprini | ZŁODZIEJ CaSprini | ZŁODZIEJ STEAM CaSprini | OSZUST STEAM CaSprini | STEAM ™°^°CaSprini°^°™ OSZUST |

Ta osoba oszukała mnie w grze Robocraft, Poznałem tą osobę za pośrednictwem wbudowanego chatu w grze, w której na chat ogólnym PL szukał osoby, która sprzedałaby trochę robits (waluta gry).

Zważywszy na to, że jestem bardzo bogatym graczem (nieco ponad dwa lata w grze) zainteresowałem się tym, sprawdziłem tego typa na szybko, po czym wydawał mi się ok. Był leaderem pewnego klanu w grze, dołączyłem do jego klanu na tą chwilę i nieco później dokonałem z nim kontaktu na steamie, w którym omówiliśmy naszą transakcje. Doszliśmy do porozumienia (trochę to trwało), że najpierw wpłacę zaliczkę zanim wyśle mi gifta na steamie (Musiałem czekać jeden dzień, bo podobno nie miał wystarczająco środków na koncie steam na zakup giftu). Niestety następnego dnia zaraz po mojej wpłacie zaliczki mój kontakt z nim się całkowicie urwał, Wyrzucił mnie ze swojego klanu w grze oraz usunął z listy znajomych (zarówno w grze jak i na steamie).

Tutaj wklejam screeny jak szukał swoją ofiarę na chat w grze: http://imgur.com/a/lNyvC

tutaj wklejam sporą część naszej rozmowy na steamie, w której urwał kontakt zaraz po wpłacie zaliczki: http://imgur.com/a/bVFhH
Tuż po urwaniu ze mną kontaktu śledziłem tą osobę w wyszukiwarce klanów w grze, zero odpowiedzi na prywatne wiadomości. Widziałem tylko, jak jego punkty w klanie (CXP) rosną od jego grania z godziny na godzinę.

Kilka dni później miał tupet, aby wysłać mi zaproszenie na stemie, po moim przyjęciu zaproszenia i zapytaniu się jaki ma w tym motyw odparł, że zignorował mnie, bo jego "kolega" gadał jemu, że to co oferuje to nic. Screen: http://imgur.com/a/zt4TI
Na tym screenie widać, jak zostało ucięte siedem moich ostatnich komentarzy w punkcje nad jego byłym napisem "offline". Podejrzewam, że jest to wina tego, że mnie wtedy wyrzucił z listy friends (może nawet zablokował) i być może przeszedł na steamie w stan offline na kilka dni.

Jego ignorancja tutaj nie zna granic! Nie dość, że musiałem czekać, aż doładuje swoje konto jeden dzień, bo niby nie posiadał wystarczająco środków na gifta (miał DUŻO czasu na przemyślanie naszej transakcji w tym czasie), to ta oferta była dla niego dużo bardziej atrakcyjniejsza niż to, co sam na samym początku oferował na chat w grze, gdy szukał sprzedawcy robits. Jakby tego było mało, była to oferta zaproponowana przez niego!

Jeżeli chodzi o mnie, to osobiście nigdy wcześniej nie bawiłem się w takie transakcje, przez co niestety dałem się łatwo nabrać, ale nie przejmuje się tutaj tymi robits które straciłem, ponieważ gram w tą grę ponad dwa lata i wydanie 1,200,000 na jego roboty, aby ten dupek otrzymał 300k zaliczki, jest stanowczo za małą sumką, abym to odczuł. Co nie zmienia faktu, że obecnie jest to bardzo duża ilość pieniędzy w grze.
Wkurza mnie tylko fakt, że mnie wyrolował. Jeżeli ktokolwiek z was znalazł ten temat w wyszukiwarce google, aby sprawdzić wiarygodność tego typa, to stanowczo odradzam jakichkolwiek interesów z tym kłamliwym gnojkiem.

Jako bonus, aby ten temat był nieco bardziej popularny, to dla graczy robocraft dodaje tutaj możliwość pewnej nagrody do 75,000 robits, Od każdego udzielającego się w tym temacie (za wyjątkiem typa, który mnie oszukał oraz jego kolegów) kupie jednego robota, wystarczy abyście spełnili poniższe zasady:

1) Musicie podać tutaj nazwę własnego robota oraz jego cenę, nazwa robota nie może się powtarzać w community robot factory (nazwa robota musi być wyjątkowa, abym mógł ją łatwo znaleźć)

2) Robot nie może przekraczać ceny 300,000 robits (Wystawianie kopii robota jest darmowe, nic się przy tym nie traci, a sprzedający dostaje 25% ceny jaką zapłacił nabywca, stąd nagroda do 75k)

3) Kupuje tylko jednego robota na jednego gracza, nie ma znaczenia, jak wygląda ten robot (najlepiej wystawcie swojego najdroższego robota do wartości 300,000 robits i ani jednego robita więcej, nie zrobię żadnego wyjątku)

Budżet jaki na to przeznaczam to 5,000,000 robits

Oferta trwa do końca listopada 2016r.

Dodam też, że nie mam najmniejszego zamiaru anulować tej oferty, jedynie co mnie może do tego skłonić, to moderator tego forum albo musiałaby się zmienić mechanika community robot factory w grze, na co się nie zapowiada w tym roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...