Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warrior czy ninja?

TahirPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po ponad roku wróciłem do Tery. Tak się bawię od tygodnia i wyszło, że mam warriora 43 i ninje 42. Jednak tylko jedno konto chciałbym expić do końca i ładować w nie goldy. Pytanie czym lepiej grać? Gram w 3 osobowym teamie Priest, Gunner no i ja z możliwością ninji lub warriora. Co będzie lepsze? Z tego co czytałem po wyjściu ninji, warrior przeszedł do historii i najlepiej jakby go wgl wywalili z gry. Jednak osobiście nie śledziłem gry od dawna i liczę na waszą pomoc.

Tak btw na postaciach zgromadziłem blisko 4,5k golda. W co warto inwestować?

Opublikowano

Bez sensowne jest kierowanie się takimi opiniami przy wyborze postaci. Graj tym, kim ci jest przyjemniej. Nie ma co porównywać starych postaci, do tych nowych, stworzonych bez przemyśleń, tylko by sztucznie podtrzymać ilość graczy. Wiadomo że te drugie mają wszystko lepsze, brawler jest lepszym tankiem niż lancer, do tego ma najlepsze masówki do pve, gunner wygrywa pod względem dps z innymi rangedami, ninja to już w ogóle niszczy wszystkie klasy pod względem dps. Jakby ludzie wybierali tylko najlepsze z najlepszych, to starych klas ( oprócz healerów ), praktycznie by nie było. Wybierz sobie postać, którą gra ci się przyjemniej.

Opublikowano

No dobra rozumiem, ale jeśli twórcy zwalili balans to logiczne, że gracz wybierze to co jest realnie lepsze. Gra mi się przyjemniej ninją bo mimo iż ma dokładnie 2x mniej defa co warrior po prostu nie pada a dmg klepie chory. Zastanawia mnie tylko czy na wyższych lv tez sobie tak dobrze radzi.

Opublikowano

Na wyższym poziomie wszystko się wyrównuje i skupia się na umiejetnościach gracza. Warrior jako dps wspierający NIGDY nie zrobi większego dps od postaci, która jest głównie od tego.

Ninja ma swoje uniki i spore obrażenia, a warrior dpsując wspomaga drużynę swoimi przebiciami pancerza na bossach. Co do PvP to tutaj już w 100% decydują umiejętności gracza. Nie raz widziałem jak warriorzy robili ninje jak chcieli i na odwrót. Wszystko zależy od różnych rzeczy, ale nic nie zmieni faktu, że ninja jest aktulanie naprostszą postacią w terze, a warrior najtrudniejszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...