Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GUI Menu

Avosh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję gui menu, w którym będzie tp na spawn, przekierowanie do kolejnego menu z kitami (/zestaw), przekierowanie do gui z warpami (może tam być nawet klocek z wełną, nie wiem tylko jak zrobić przekierowanie do kolejnego menu i wymuszenie TP) + kolejne puste menu.

Z grubsza objaśniłem, ale dla jasności wole tak szczegółowiej - /gui (można je otworzyć kompasem), a w nim jakiś klocek (tp na spawn), kolejny klocek i przekierowanie do nowego chesta z warpami, następny klocek i menu z kitami (menu jest już zrobione i otwiera się komendą /zestaw).

Resztę edytuję sam, bo nie chcę, aby ktoś tracił więcej czasu na tak gówniany skrypt, a Ja jestem za głupi na akurat ten.  xD

Wiem że są tu sprawni i mądrzy ludzie, dlatego o to prosze  :lenny:

5x like za pomoc  B)

if( awesome ){

console.log('This is Awesome');

}else{

$('body').addClass('give-me-awesome');

}

Opublikowano

Dobra masz tu all, jak czegos nie wiesz to pytaj. Aha i jak masz ten twoj skrypt zestaw to dodaj do niego argument [<player>] i daj najlepiej na executable by console.

command /gui [<player>]:
    executable by: console
    trigger:
        wait 1 tick
        open chest with 1 rows named "<red>GUI MENU" to player-arg
        wait 1 tick
        format slot 2 of player-arg with 1 of bookshelf named "&3Teleport na spawn" with lore "<grey>Nacisnij aby uzyc" to close then run "spawn %player-arg%"
        format slot 4 of player-arg with sign item named "&3Warpy" with lore "<grey>Nacisnij aby zobaczyc warpy" to run "warpy %player-arg%"
        format slot 6 of player-arg with iron sword named "&3Zestawy" with lore "<grey>Nacisnij aby zobaczyc zestawy" to run "zestaw %player-arg%"
        format slot 0 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 1 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 3 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 5 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 7 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 8 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close

command /warpy [<player>]:
    trigger:
        wait 1 tick
        open chest with 1 rows named "Warpy" to player-arg
        wait 1 tick
        format slot 0 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 1 of player-arg with grass named "&3Kopalnia" with lore "<grey>Nacisnij aby uzyc" to close then run "warp kopalnia %player-arg%"

on left click:
    if player's tool is compass named "<gold>GUI":
        execute console command "/gui %player%"

bjk8v7f.png

Opublikowano

Dobra masz tu all, jak czegos nie wiesz to pytaj. Aha i jak masz ten twoj skrypt zestaw to dodaj do niego argument [<player>] i daj najlepiej na executable by console.

command /gui [<player>]:
    trigger:
        wait 1 tick
        open chest with 1 rows named "<red>GUI MENU" to player-arg
        wait 1 tick
        format slot 2 of player-arg with 1 of bookshelf named "&3Teleport na spawn" with lore "<grey>Nacisnij aby uzyc" to close then run "spawn %player-arg%"
        format slot 4 of player-arg with sign item named "&3Warpy" with lore "<grey>Nacisnij aby zobaczyc warpy" to run "warpy %player-arg%"
        format slot 6 of player-arg with iron sword named "&3Zestawy" with lore "<grey>Nacisnij aby zobaczyc zestawy" to run "zestaw %player-arg%"
        format slot 1 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 3 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 5 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 7 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close
        format slot 8 of player-arg with white stained glass pane named "<yellow>Zamknij Gui" to close

command /warpy [<player>]:
    trigger:
        wait 1 tick
        open chest with 1 rows named "Warpy" to player-arg
        wait 1 tick
        format slot 1 of player-arg with grass named "&3Kopalnia" with lore "<grey>Nacisnij aby uzyc" to close then run "warp kopalnia %player-arg%"

on left click:
    if player's tool is compass named "<gold>GUI":
        execute console command "/gui %player%"

Po wpisaniu na serwerze komendy /gui pokazuje że komenda może być wykonana tylko przez konsole.

po usunięciu " executable by: console" gui nie można otworzyć /gui tylko trzeba /gui nick.

Natomiast po usunięciu [<player>] nic się nie wyświetla po wpisaniu /gui.

Grrrr :c

#EDIT 

Przejscie do /zestaw też nie działa :v

if( awesome ){

}else{

}

Opublikowano

Bo masz tylko jak lewy przycisk trzymajac kompas ... Przecież sam pisałeś, że ma być na kompas. 

Ustaw sobie nazwe kompasu jaka chcesz w przedostatniej linijce w "" zmien.

już nawet nie chodzi o kompas, bo po usunięciu linijek z kodem od kompasu skrypt nadal nie działa prawidłowo.

Po wpisaniu /gui otwiera się menu i działa spawn, ale zestawy czy warpy juz sie nie otwieraja przez to menu... za to dzialaja jak wpisze /warpy lub /zestaw

Jakies rozwiazanie?

if( awesome ){

}else{

}

Opublikowano

Edit!:

http://pastebin.com/BJRFtZZJ

W tamtym błąd!

Jeżeli jest błąd daj jego screen

Działa?

No kumplu komenda działa, warpy działają, a przy zestawach w menu nie wyświetla mi się miecz xD (ustawiałem inne rzeczy i nie widać)

@GamePL7

SS:

http://screenshot.sh/mFzt6IAU3Khdn

Dałem rade :D

Dzięki za pomoc <3

if( awesome ){

}else{

}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...