Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z flagami

BrutalCompany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postawiłem serwer na silniku paperspigot, wersja 1.10.2. Mam dwa problemy:

1) Na arenie PVP nie można używać łuków. Można się bić łapkami, mieczami itp., ale nie można strzelać z łuku (gdy się kogoś trafi pojawia się komunikat, że obiekt nie jest w strefie PVP). Oto screen flag: http://prntscr.com/d37qxm

2) Na warp parkour nie można otwierać skrzynek, mimo że flaga chest-access jest na ALLOW. Wyświetla się komunikat "wyspa chroniona", typowy dla ASkyBlocka, którego używam. Warto nadmienić, że gdy stawiam taką skrzynkę na spawnie, czy w innych miejscach zadeklarowanych tymi samymi flagami - te da się otwierać. Próbowałem usunąć region i zdefiniować go ponownie, ale to nie pomogło. Oto screen: http://prnt.sc/d37i4w

Pluginy, których używam to WorldEdit, World Guard, Essentialsx, ASkyBlock. Reszta nie powinna wpływać na błędy

Opublikowano

1. Bo może strzelajacy jest w strefie nopvp i prubuję strzeliç gracza w strefie pvp.

2. Jeśli pisze wyspa chroniona to znaczy, że to kogoś wyspa i cuboidy nie maja nic do tego. A gdzie indziej nie ma ochrony wyspy i można.

sygn.png

Opublikowano

Otóż nie, już rozwiązałem problem. A SkyBlock uznaje cały świat za wyspy. Żeby stworzyć pvp trzeba stworzyć "wyspę" i tam włączyć pvp. World Guard nie ma wpływu na wyspy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...