Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze spadkami FPS w H1Z1

Sofis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od niedawna mam problemy ze spadkami fps w różnych grach (Rocket Leauge, CS:GO, H1Z1 itp.), w H1Z1 wygląda to tak: Włączam gre i trzyma sie te 250 fps lecz gdy znajduje sie na mapie to jest dobrze jeśli mam 90 fps, ale zazwyczaj mam ok. 20 fps

Grafika: GeForce GTX 970

Procesor:Intel core i5

Płyta główna: MSI z97 gaming 3

Ram:8GB

Mój brat ma takiego samego PC jak ja tylko lepszy dysk, bo mi brakowalo pieniędzy i mam jakiegos no name ze starego PC) jak ja, lecz u niego coś takiego nie ma miejsca :/ (robiłem już format)

Z góry dziekuje za pomoc :)

Opublikowano

Może wiatraczki w komputerze Ci się zakurzyły?

Nie chodzą przypadkiem jakieś programy w tle jak grasz? 

Inną przyczyną może być sposób użytkowania PC, skanujesz komputer antywirusem co jakiś czas? W najgorszym wypadku zostaje reinstalacja systemu.

Opublikowano

Może wiatraczki w komputerze Ci się zakurzyły?

Nie chodzą przypadkiem jakieś programy w tle jak grasz? 

Inną przyczyną może być sposób użytkowania PC, skanujesz komputer antywirusem co jakiś czas? W najgorszym wypadku zostaje reinstalacja systemu.

wiatraczki? XDDDDDDDD co ty gadasz, to mało prawdopodobne. Zwłaszcza że te wiatraczki się kręcą to ten kurz caly czas latal by po kompie xD

Co do topicu 

1 sprawą w takiej sytuacji to aktualizacja sterowników!

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

@Vaiktar chyba nigdy nie czyściłeś komputera, odkręć wiatraczek i sprawdź ile syfu będziesz miał w radiatorze.

Edit, @Vaiktar Specem nie jestem ale chyba każdy głupi wie, że wiatraczki wyciągają ciepłe powietrze z radiatorów. Kurz w radiatorach utrudnia odbieranie ciepła w wyniku czego komputer będzie pracował mniej wydajnie. Dla Twojej wiadomości łopatki wentylatorów też mogą się zakurzyć, bez względu na to czy są w ruchu czy nie.

Opublikowano

@Vaiktar chyba nigdy nie czyściłeś komputera, odkręć wiatraczek i sprawdź ile syfu będziesz miał w radiatorze.

Specu, a co ma radiator do wiatraczków? haha nie no wyjdź proszę.

Co do tematu 

zobacz czy moze jakies virusy ci szkodzi w grze, lub zamula ci kompa. \Wyczyść malware lub adwcleanerem

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...