Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana ikon KU (osobna ikona dla każdego skilla)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Na pewno ten temat był poruszany, ale ja nie mogę nigdzie nic znaleźć.

Dlatego proszę o drobne wskazówki.

Miałem zamiar dodać kilka nowych ikonek, dla np czarowanego ostrza czy aury, aby łatwiej je odnajdywać w sklepach czy w eq.

Rozpakowałem sobie plik icon.epk i znalazłem ikonkę KU (taka sama dla wszystkich ksiąg) book_01.tag

Następnie zająłem się plikiem  locale_pl >> po czym zlokalizowałem item_list  w którym chciałem dodać nowe id ikonek do poszczególnych KU, okazało się że ich tam nie ma.

Jest tylko jeden wpis z odnośnikiem do book_01.tag

I tu moje pytanie gdzie je mogę znaleźć aby zmienić te nie szczęsne ikony?

Zaznaczam ze chodzi mi o zmiany w kliencie .

Opublikowano

Wszystkie ku = 50300, zawsze było jedno id do wszystkich ksiąg. Dzięki temu można łatwiej edytować drop np. z metinów czy szkat. 

Oddzielne ikony możesz dodać do instrukcji i pozmieniać im nazwy na księgi umiejętności + % wchodzenia i ot cała filozofia oddzielnych ikon do ksiąg :P

Opublikowano

Czyli chcesz powiedzieć że nie da się tego zrobić ? Instrukcje niestety nie wchodzą w grę !

Chociaż  trochę to dziwne w końcu berserk i aura to dwa rożne itemki .

Opublikowano

Zawsze mozna przecież dodać wpisy od nowa, type i subtype ksiązek ustawiasz i do swoich id dodajesz swoje ikonki. Możesz się wzorować na instrukcjach jeśli to ich nie chcesz akurat zmieniac. Pozniej w quescie z KU czy tam w src zależy na czym pracujesz pododawać nowe id książek i masz swoje KU. 

A to z tymi podstawowymi księgami to ta, od zawsze tak było. Poszli troche na latwizne ale to ma swoje plusy jak mowilem w np. ustawianiu dropu z metinow czy szkatulki bo po wpisaniu id 50300 książka jest typowo randomowa. Więc no jak tam wolisz :P Ja bym użył gotowych instrukcji po prostu i zrobił je pod księgi jak większość ludzi robi. Nie trzeba sie jeb*c z dodawaniem wpisow praktycznie takich samych od nowa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...