Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor coraz częściej gaśnie

yukomee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu coraz częściej gasnie mi monitor. Nie gaśnie tak, że muszę go włączać na nowo tylko, że robi się ciemny ekran i po chwili powraca. Pojawiają się też czarne/kolorowe paski. Nie zawsze mi monitor "gaśnie". Zawsze jak włączam narzędzie do wycinania i chcę zrobić screena to najczesciej wtedy. Jak gram w gry to też i jest to bardzo irytujące. Nagrałem filmik jak odpalam Narzędzie do wycinania i probuję zrobić screena, jak już zrobię to gasnienie zaprzestaje. Odpaliłem też ustawienia w monitorze, ponieważ mam monitor z tv. 

tutaj link https://www.youtube.com/watch?v=fuXZ0sifR9w

Opublikowano

Monitor poprawnie wyświetla obraz nawet gdy pulpit zniknie, takze:

Najpierw bym spróbował wymienić sam kabel, i próbować komputer podpiąć do innego monitora i zobaczyć czy nadal będzie obraz znikac

Opublikowano

Monitor poprawnie wyświetla obraz nawet gdy pulpit zniknie, takze:

Najpierw bym spróbował wymienić sam kabel, i próbować komputer podpiąć do innego monitora i zobaczyć czy nadal będzie obraz znikac

dziwi mnie jednak dlaczego akurat jak włączam te narzędzie wycinania monitor gaśnie jak szalony. Jak przeglądam strony to gaśnie raz na kilka minut, a przy takim narzędziu ciągle.

Opublikowano

Sprawdź na innym monitorze (albo telewizorze) czy jest tak samo. Jeżeli tak to prawdopodobnie wina karty.

Jak miałem stary komputer to też tak było, ale rzadziej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...