Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 3 - czy można zmienić stronę po przejęciu Cape Dun?

p3pe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zacząłem grać w gothica 3, w tej chwili znajduję się w Monterze. Opanowałem Cape Dun jako buntownik i teraz mam pytanko. W Monterze chciałbym jednak być po stronie Beliara jako najemnik Orków, czy jest możliwość teraz iść tą drogą mimo opanowania wcześniej Cape Dun jako buntownik ? Chciałbym potem zostać Assasynem. 

Następne pytanko. Questy mam wykonywać po kolei aż dotrę do Isthar w innych miastach/wioskach dla samych Assasynów czy brać się za wszystkie związane z drogą Beliara ?

Czekam na odpowiedź. 

Opublikowano

Tak, możesz iść na stronę Beliara. Cape Dun nic nie daję, jeżeli chodzi o większe znaczenie dla strony do której chcesz iść. Co do zadań, to jeżeli nie masz Moda Konsekwencje to rób sobie wszystkie xD Tylko po prostu nie rób zadań, które polegają na zabijaniu orków w miastach, czy samych ich wyzwolenie. 

Opublikowano

@aresorek

Dzięki wielkie. A co jeżeli chodzi o Okarę ? Mam tam się udać i wykonać zadania u Rolanda prócz zaproponowania mu zdobycia Montery ?

Druga sprawa tyczy się buntownika, który rozbił się w obozie, a raczej przy ognisku zaraz Przy Monterze, zaproponowałem mu wcześniej zdobycie Montery. Czy mogę go ubić bez problemu nie wykonując jego Q czy raczej go zostawić w spokoju ?

Opublikowano

Możesz iść do Okary i zrobić zadania, zawsze dodatkowe doświadczenie.

Chodzi ci o typka który jest na farmie po drodze do Gothy, przy ognisku. Czy tych kilku buntowników którzy są obok pierwszej farmy przy Monterze? Jeżeli chodzi ci o tego pierwszego to on tylko chce żebyś zabrać go do Okary i już. A jeżeli chodzi ci o ten drugi typ (tych kilku buntowników zaraz przy pierwszej farmie) to ich możesz spokojnie zabić.

@Edit

A kiedy zrobisz wszystkie zadania w np Okarze to wtedy idziesz do Montery, do przywódcy- orka i mówisz, że możesz dla niego rozwalić Okarę i wtedy to robisz, dla Beliara.

Opublikowano

@aresorek

Chodzi mi o tego zaraz przy ognisku za tą rozwaloną wieżą jak wyjdziesz z Montery.

No to on jest potrzebny do zadania jak i dla buntowników, jak i dla najemników. Zadanie na odnalezienie go dostaniesz od tego zarządcy na jakby tym polu niewolników, w monterze. Ten zarządca każę ci go odnaleźć bo się wymiguje z pracy. Potem idziesz do tego typa, grozisz mu (możesz chyba też pobić, nie pamiętam) i on wtedy wraca do pracy. Wtedy masz zrobione zadanie dla buntowników, jak i Montery.

Opublikowano

@aresorek

Brakuje mi 4 punktów, aby wejść do tego zamku, aczkolwiek wcześniej anulowałem zdanie u Bradleya odnośnie niewolników, jest jakaś alternatywa, aby zdobyć te 4 punkty ?

Nie mogę nic już innego zrobić w mieście. 

Opublikowano

@aresorek

A mogę np. sam oswobodzić Okarę przez co dojdzie m ireputacja Orków ? Będzie mi ona potrzebna w dalszych misjach fabularnych, czy tylko poboczne ? Jeżeli poboczne to może to bedzie dobry sposób. Co ty na to ?

EDIT:
Sprawdziłem, ale niestety doszła mi reputacja orków, nie Montery, W sumie nie pomyślałem o tym. Teraz nie wiem co zrobić, ponieważ zapisu przed wzięciem zadania u tego NPC nie mam. 

@aresorek

Jeżeli nie mogę dostać się do zamku, mogę np. podążyć do innego miasta po misje, pomijając już Montere ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...