Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cofka DB za każdym razem gdy zrestartuję maszynę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, że za każdym razem gdy zrestartuję maszynę, cofa mi postacie do tego samego miejsca i daje ten sam level, cofa skille itd. Itemy wszystkie zostają, ich akurat nie cofa. Serwer postawiony na source.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Możesz zrobić by player wczytywał serwer w ułamek sekundy wtedy cofki by raczej nie było ;)

daj sobie shutdown'a i poczekaj z 5-10 min i nie będzie cofki :D

sygna.png

Opublikowano

ref

Sprawdź, czy możesz zmodyfikować tabelę player, np. zmieniając nick swojej postaci na dowolny.

Jeśli przy próbie zapisu tabelki wyskoczy komunikat "table player is read only" należy zrobić kopię tabeli (PPM na tabelę player -> Duplicate Table),

po czym usunąć starą tabelkę player, a nazwę nowej, czyli player_copy zastąpić nazwą player ;)

Powinno pomóc, jakiś czas spotkałem się z podobnym problemem. 

Cytat

Pomogłem? kliknij "Lubię to" ;)

• 1 rok później...
Opublikowano
37 minut temu, Czakers napisał:

ref

bo tabelki się nie załadują, musisz w grze /shutdown i potem poczekać z 5-10min i wtedy killall db killall game

Opublikowano

Niestety odczekane 30 min, stało się to po zniesieniu limitu yang na plikach terrenzo. Ch mody nadane, próbowałem podmienić folder player w var/db/mysql, ale i to nic nie dało, naprawa tabelek w navicacie również nic nie dała, syserry są czyste, jedynie syslogi sa zapełnione.

Jeśli pomogłem to postaw plusa

;)

Opublikowano
20 minut temu, Czakers napisał:

Niestety odczekane 30 min, stało się to po zniesieniu limitu yang na plikach terrenzo. Ch mody nadane, próbowałem podmienić folder player w var/db/mysql, ale i to nic nie dało, naprawa tabelek w navicacie również nic nie dała, syserry są czyste, jedynie syslogi sa zapełnione.

a typ danych w mysql zmieniłeś?

• Ups... zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...