Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 780 Ti w SLI, czy warto?

VenatoS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

A więc mam w tym momencie GTX 780 Ti Palit Edition, i mam szansę by kupic GTX 780 Ti Zotac AMP.
Głownem pytanie to czy bez problemu będą współpracować w SLIu?

Drugie już mniej ważne to czy warto, najlepiej jeśli ktoś ma podobny setup.

Wszelkie odpowiedzi mile widziane!

Dzięki z góry! 

Sygnaturka.png

Opublikowano

Krotko, nie warto tego robic, lepiej wyjdziesz jak sprzedaz obecna karte, dolozyc to co na drugiego 780ti to kupisz jakas lepsza jedna karte, bez problemow, ktore towarzysza SLI. Raczej malo o SLI wiesz, a powiem Ci ze ogolnie to ma sens, ale jak masz spory budzet i wsadzisz topowe karty, dwie 1080 itp, z tym ze druga karta juz nie daje tyle mocy co pierwsza.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

GTX780 kosztuje jakieś 750zł, a za te 1500zł masz już GTX 1060 6GB Palit Jetstream.

Zdecydowanie lepiej kupić GTX 1060 ;)

Choć jak widzę twój zestaw to prosi się o dołożenie do GTX 1070 8GB ;) To byłby niezły potwór.

Ogólnie SLI takie byłoby spoko, ale kilka lat temu, teraz jest to za duża różnica.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Chciał bym kupić nową GTX 1080, ale w tym momencie mam okazje kupić od znajomego GTX 780 Ti Zotac AMP za 100 zł, (Używana oczywiście)  

Chodzi mi bardziej czy będzie to na 100% działać bo czytałem gdzieś że karty muszą mieć coś tam takie samo. 

Sygnaturka.png

Opublikowano

To wez od niego i sprzedaj? bycz plz...

Dzialac obie karty beda, tylko masz w ogole mostek do sli?

Oczywiście że mam ^^

Sygnaturka.png

Opublikowano

No to bierz w ciemno ;)

Wydajność nie wzrośnie dwukrotnie, ale będzie to około 180% (tak się to liczy).

Różnica będzie taka, że karty graficzne będą wyrównywały się, czyli będą pracowały na takich samych taktowaniach (dlatego polecam pobrać MSI afterburner i spróbować je podkręcić do identycznych taktowań (pilnując temperatur w stresie i stabilności)).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

No to bierz w ciemno ;)

Wydajność nie wzrośnie dwukrotnie, ale będzie to około 180% (tak się to liczy).

Różnica będzie taka, że karty graficzne będą wyrównywały się, czyli będą pracowały na takich samych taktowaniach (dlatego polecam pobrać MSI afterburner i spróbować je podkręcić do identycznych taktowań (pilnując temperatur w stresie i stabilności)).

MSI'a mam już od dawna, i postaram się zrobić tak jak mówisz ;)

Sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...