Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzucenie palenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ustal sobie wzór w kalendarzu według, którego co jakiś czas będziesz palił 1 mniej, pamiętaj o negatywnych skutkach papierosów np. wyniszczanie sobie płuc, zatruwanie środowiska wokół Ciebie, poproś bliskich by Cię wspierali przez okres rzucania palenia.

Opublikowano

Ustal sobie rzeczy o których zawsze marzyłeś i odkładaj na to. Przykładowo na lepszy samochód i inne peryferia, hobby, które Cię interesuje.

Opublikowano

silna wola, inaczej nie rzucimy, zadne gowno typou nikorety plastry nie pomoga, uzalezniamy sie psychicznie od papierosow a nie fizycznie, wiec trzeba sobie wmówić ze sie nie pali.

latwo powiedziec. ja rzucam od kiedy zaczelem palic, juz 15 16 lat jaram, i chyba tylko kiedys jak byl bum na elektroniki z 10 lat temu, to rzucilem na kilka miesiecy.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Znajdź sobie motywacje, silna wole i wyznacz cel, a uda Ci sie. Da sie, tylko ignoruj teksty innych i stój przy swoim.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

ja kiedyś brałam desmoxan, ale udało mi się tylko dlatego, że głęboko wierzyłam w to, że to pomaga
wszystko leży na podłożu psychicznym, tak sądzę.. 
jak będziesz chciał, to rzucisz
ewentualnie policz ile hajsu na to wywalasz, a później - co mógłbyś za to mieć. zakładając, że palisz paczkę na dzień - ok. 15zł; to ok 450zł w miesiącu, 5,4k w roku, itd. 

tMjZlYU.png

Opublikowano

Kup sobie desmoksanik kolega kupił a jarał jak smok i pomogło tez potrzebna silna wola ;) Ja np nie moge bez fajki wytrzymać ^^ 

Opublikowano

Kup sobie te elektryczne i co jakiś czas zmniejszaj moc nikotyny, słyszałem, że to podobno pomaga, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Opublikowano

Mi pomogła rzucić ta aplikacja : link

za każdym razem jak myślałem żeby iść po kiepy do sklepu to otwierałem apkę i patrzyłem na ilość niewypalonych fajek. Po 2 tygodniach ciśnienie zeszło.

Opublikowano

^ Polecam tą metodę. Wyliczaj sobie hajs który oszczędzasz, wyliczaj sobie niewypalone fajki. Rób w zamian coś innego, np. żuj gumę za każdym razem jak będziesz chciał na fajkę.
Myśl o tym jakie szkody może palenie w Twoim organizmie wywołać. Śmierć za 5 lat? Rozpacz rodziców? Wyobraź sobie sytuację w której poznajesz super dziewczynę, zaszła w ciążę i okazuje się, że masz raka, bo nie przestałeś palić. Nie zobaczysz swojego dziecka. 

Opublikowano

Kup sobie te elektryczne i co jakiś czas zmniejszaj moc nikotyny, słyszałem, że to podobno pomaga, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Nie kupuj sobie szkoda siana , nic nie pomaga i bardziej uzależnia   ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...