Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon do nagrywania 400-500zł

KomputerowiecPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Tak jak w temacie.
Oczekuję mikrofonu który nie jest ciężki jak Blue Yeti ponieważ chcę dokupić sobie wyciagnik żeby mikrofon wisiał w powietrzu a nie zamierzam płacić 300zł za takie coś.
Po prostu zależy mi na tym żeby mikrofon miał tak jakby ciepły głos.
Np ile taki by kosztował jak Rezi ma na filmie?

Zastanawiałem też się nad takim mikrofonem: audio Technica AT2020
Pozdrawiam.

Opublikowano

Mikrofon reziego to samson G-Track. Kosztuje ok. 500 zł, ale odpowiednie ustawienie go zajmuje dość sporo czasu i dla osób początkujących może być to problemem. Audio Technica, którą podałeś jest również świetnym mikrofonem i ja osobiście właśnie kupiłabym ten model AT2020 :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Mikrofon reziego to samson G-Track. Kosztuje ok. 500 zł, ale odpowiednie ustawienie go zajmuje dość sporo czasu i dla osób początkujących może być to problemem. Audio Technica, którą podałeś jest również świetnym mikrofonem i ja osobiście właśnie kupiłabym ten model AT2020 :)

Samson za 500zł? Jak dobrze poszukasz dostaniesz nowego za 350-400zł.

Co Ty chcesz w nim ustawiać, powiedz mi? jedyne co tam powinien ustawić to głośność(VOLUME) przechwytywanego głosu.

Ustawiać to sobie możesz w AudiaCity lub innym programie do obróbki dzwięku, a nawet gdyby ktoś niepotrafiłby "ustawić" mikrofonu ma google a także youtube...

Co do tematu, mój znajomy go używa i idealnie pasuje mu tę ramie : https://www.conrad.pl/Statyw-mikrofonowy-TIE-Studio,-do-75-cm,-575-g.htm?websale8=conradπ=1398620&ci=SHOP_AREA_17122_1412050

Bez problemu utrzyma go Tobie.

Mikrofon za 379zł : http://guitarcenter.pl/catalog/studio/mikrofony-usb/samson-g-track

Opublikowano

Mam męski niski głos, który lepszy będzie? Słyszałem że samson g-track powoduje wysokie szumy a audio Technica AT2020 je likwiduje ponieważ samson g-track jest pojemnościowy a audio Technica AT2020 dynamiczny

Opublikowano

Super, fajnie, tylko AT2020 ma zlacze xrl, a watpie ze masz juz jakis mixer, a z budzetem to tez tak srednio na to, zas wersja usb kosztowala jakos 700zl, czyli wiecej niz wynosi Twoj budzet, wiec o czym Wy tu gadacie w ogole? Autorze sprawdz jeszcze aune mic 900, spoko mikrofon i rozsadnie wyceniony.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Super, fajnie, tylko AT2020 ma zlacze xrl, a watpie ze masz juz jakis mixer, a z budzetem to tez tak srednio na to, zas wersja usb kosztowala jakos 700zl, czyli wiecej niz wynosi Twoj budzet, wiec o czym Wy tu gadacie w ogole? Autorze sprawdz jeszcze aune mic 900, spoko mikrofon i rozsadnie wyceniony.

@Oski0202 za 286zł jest na ceneo, jest dynamiczny czy pojemnościowy? 286zł to trochę tanio a nie chcę gorszego mikrofonu od blue yeti którego miałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...