Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usługi/produkty dla ludzi 65+

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż przez wakacje prowadziłem własną działalność nad morzem związaną z produktami plażowymi oraz pamiątkami, z czego dochód był bardzo przyjemny. Teraz natomiast działalność jest zawieszona, a teren wciąż możliwy do wykorzystania. Lokalizacja jest blisko morza (~100M) oraz dookoła znajdują się róże hotele i ośrodki gdzie ludzie stale przyjeżdżają. Problem w tym, że są to seniorzy, których minimalny wiek wynosi 60 lat, z czego połowa to po prostu niemcy. I tutaj pytanie, jaki produkt można z powodzeniem sprzedać takim ludziom przez jesień zimę i wiosnę? Jako zobrazowanie tego, to teren nie jest duży, wystarczający jedynie na postawienie budki niewielkich rozmiarów, znajdującej się przed deptakiem dla ludzi, także wykluczona jest możliwość wchodzenia klientów do środka. Każda wypowiedź pomoże mi zobrazować zapotrzebowanie na takim rynku, więc z góry dziękuję za wszelkie pomysły, rady od Was :)

Opublikowano

Ja bym jakieś typowo polskie produkty spożywcze spróbował wystawić. Może jakieś miody, dżemy, kiełbasy, sery może jakieś soki, zioła, herbatki? Tylko żeby to faktycznie było i wyglądało na nie sklepowe tylko prosto z pasieki od Janusza. Oczywiście tą ofertę można poszerzyć ale na razie coś takiego mi przyszło na myśl. Nie wiem tylko jak by sprawa z sanepidem wyglądała ale takie rzeczy powinny mieć branie u ludzi starszych.

Cyrk.png

Opublikowano

Hmm...ja jestem z drugiego końca kraju, więc różnica jest...ale są produkty na które pewnie tak samo u ciebie, jak i tutaj może być popyt.

Troszkę miodów i zioł - w inną spożywkę raczej bym się nie pchał, szczególnie nad morzem - ryzyko, a do tego jednak trzeba mieć warunki(np. do serów musi być chłodziarka).

Do tego trochę pamiątek - są np. buteleczki z ziołami i bursztynem("nalewka") i ew. rzemykiem do powieszenia, jakieś gustowne magnesy, breloczki z motywami nadmorskimi(najlepiej metalowe), drewniane szkatułki (przy lutownicy i odrobinie chęci możesz w środku wypalać wzory, lub dedykacje - zawsze podnosi wartość), trochę ceramiki(małe kufelki, popielniczki)...możliwości tu jest mnóstwo, a te chyba są w miarę uniwersalne. Byle nie wyroby plastikowe, tego nikt nie chce.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...