Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System pokazuje 4GB RAMu zamiast 8GB

_eMek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z ramem w moim kompie, teorytycznie mam 2 sloty na ram, wiec wlozylem sobie x2 po 4gb , co daje nam razem 8gb

lecz system pokazuje mi tylko 4gb, kiedyś jakoś miałem 6gb ram nie wiem czemu, model płyty głownej to: ga m68mt d3

Opublikowano

Sprawdź na innym systemie np linuux na cd czy penie, ewentualnie masz kości co nie działają jak należy ze sobą albo system 32 bitowy

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak może sie spalić slot w płycie skoro dwa sloty to jeden układ ?   Głupot piszesz to lepiej nie doradzaj. 

Opublikowano

Ciekawe gdzie się tego doczytałeś  bo producent pisze że 2x 4 Gb , no może ty wiesz lepiej i poprawiasz producenta ? 

Opublikowano

Ciekawe gdzie się tego doczytałeś  bo producent pisze że 2x 4 Gb , no może ty wiesz lepiej i poprawiasz producenta ? 

wystarczy wpisać model plyty glownej 

i nie , nie jestem magikiem

Opublikowano

Wywal tą poprzednią kość ram, która działa. A zostaw tylko tą nową, włącz system i sprawdź czy CI ją wykrywa, jeżeli w ogóle odpali xD Jeżeli nie to znaczy, że kość zwalona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...