Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest różnica, jeżeli podłączymy słuchawki do obudowy z przodu, a z tyłu?

Gość Lord Assasin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest podłączone innym wejściem oraz może Ci przeszkadzać, że jest z przodu a nie z tyłu.

Precz z Unią, tylko Kaczyński!

Opublikowano

@CiasteczkoMen Nie ma żadnych zmian dźwięku? Jestem leniwy i nie chce mi się odłączać. 

A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona.

Opublikowano

@Lord Assasin Według mnie nie, testowałem różne konfiguracje dźwięku i moje ustawienia to tak: AIMP 4, ustawienia: WASAPI Exclusive (Event) 44 100 Hz, 24 bit, urządzenie Windows Default. Nie warto przykładowo odtwarzać z YT, Spotify ze względu na kompresję.

Opublikowano

Żadna różnica w dźwięku bo to to samo wyjście tylko podłączone gdzie indziej.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Żadna różnica w dźwięku bo to to samo wyjście tylko podłączone gdzie indziej.  

To samo wyjście? Z tyłu podłączasz do zintegrowanej karty dźwiękowej w płycie, a z przodu podłączasz do przedniego panelu dźwiękowego. Gdzie dźwięk będzie lepszy? -Zależy od płyty i przedniego panelu.

Opublikowano

Ty w ogóle masz pojęcie co za bzdury piszesz ?   Panel tylni to WYJŚCIA i WEJŚCIA karty dźwiękowej zintegrowanej, przedni to wyjście słuchawkowe i wejście mikrofonu ( to samo co na panelu z tyłu  ) 

Czyi kompy według ciebie ma kartę zintegrowaną z wyjściami z tyłu i kartę dźwiękowa tak cudownie nazwaną przednim panelem dźwięku ? Myśl choć trochę zanim  napiszesz bzdury. 

Wyjście słuchawkowe przednie jest na stałe podłączone pod słuchawki , tyknie ma możliwość sprzętową przez BIOS zmiany źródła dźwięku na wyjściu  poza tym że jest dokładnie podłączone domyślnie w tym samym miejscu co słuchawki przedniego panelu.  

Opublikowano

@Ktosiu czyli dźwięk ten sam, bo idzie z płyty głównej?

A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona.

Tak.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Tak , tylko wyprowadzony w innych miejscach ale wpięte wszystkie do płyty , niektóre płyty mają nawet 2-3 wyjścia na różnego typu panele czy gniazda do obsługi  5.1, 6.1, 7.1 itp zestawów audio i zawsze sygnał idący na słuchawki w STEREO jest taki sam, przy zmianie trybu dźwięku na przestrzenny nie jest bo to logiczne że sygnał jest obrabiany do słuchania na sprzęcie zewnętrznym audio a nie słuchawkach.  

Przecież głupotą było by zrobić na stałe   np 7.1 i słuchać na słuchawkach z przednich albo  gnieździe z tyłu, wtedy każde z wyjść ma inny sygnał bo służy do podłączenia głośników odtwarzających odpowiedni kanał i pozycje  dźwięku.  

Zrozumiałe że jak by kupił kartę z monitorem audio czy jakimś z*******y mikserem dźwięku to jest nawet możliwość ustawienia barwy dźwięku na wyjściu i efektów np z tyłu a nie przerobionego dźwięku z przodu. Ewentualnie nawet z tyłu puścić muzykę a z przodu grę na słuchawki czy film. 

Tego typu zabawy to sprzętowe i softwarowe możliwości płyty a inie standard w płytach głównych. Często mają takie możliwości układy Conetaxa albo Azalia na płytach głównych a coraz częściej Realteki.

Opublikowano

Jak nie jesteś zagorzałym audiofilem to nie ma różnicy... natomiast niektórzy powiedzą, że te wejście i tamto to słabszej jakości... mniej Hz słychać itd... dla mnie bujda... jack pozłacany czy nie to też nie ma znaczenia, chociaż jakiś audiofil by się kłócił ale ja od lat nie zauważyłem żadnej różnicy. Większość to mity... Reasumując nie ma różnicy i nie zauważysz (nie usłyszysz). No i do tego z przodu masz lepszy dostęp niż z tyłu.

Edit: 1 zdanie napisałem dwukrotnie :-)

Opublikowano

A jak będę miał podłączone z tyłu głośniki, a z przodu słuchawki, to z którego urządzenia będzie dźwięk? 

Opublikowano

Albo z tego które sobie ustawisz w panelu karty , czasem można nawet z obydwu to samo albo co innego. Zależy to tylko od chipsetu karty dźwiękowej który zarządza wyjściami i wejściami dźwięku.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...