Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem w CS:GO

KaMiL3Kk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, kupiłem nowego kompa ok. miesiąc temu i mam problem. Wszystkie gry śmigają, gta, wot itd. Wszędzie mam normalny ping jedynie z cs jest problem, ping spada pod koniec rundy i na początek, w trakcie rundy skacze nawet do ponad 1000ms.. Z reguły od 150-300.. Nie wiem o co może chodzić, jakieś porady? Ping max ustawiłem na 50

xD

Opublikowano

Zmień ustawienia rate, poniżej masz tabele co masz wpisać w zależności od twojego łącza:

• .5 Mbps - rate 62500
  • 1.0 Mbps - rate 125000
  • 1.5 Mbps - rate 187500
  • 1.57 Mbps - rate 196608 (Standardowa wartość)
  • 2.0 Mbps - rate 250000
  • 2.5 Mbps - rate 312500
  • 3.0 Mbps - rate 375000
  • 3.5 Mbps - rate 437500
  • 4.0 Mbps - rate 500000
  • 4.5 Mbps - rate 562500
  • 5.0 Mbps - rate 625000
  • 5.5 Mbps - rate 687500
  • 6.0 Mbps - rate 750000
  • 6.2 Mbps - rate 786432 (Maksymalna wartość)

Jeżeli masz więcej niż 6 mbps:

• cl_cmdrate "128"
  • cl_updaterate "128"

Jeżeli masz mniej:

• cl_cmdrate "64"
  • cl_updaterate "64"
Opublikowano

Gdzie mam sprawdzić ile Mbps mam? Jeśli to jest to, co ustawiamy w grze to dałem na bodajże 4,5Mbps czyli wpisuje: 

rate 562500

cl_cmdrate "64"

cl_updaterate "64"

prawda? I gdzie mam to wpisać, w konsoli w cs się domyślam ale proszę o odpowiedź. 

xD

Opublikowano

Gdzie mam sprawdzić ile Mbps mam? Jeśli to jest to, co ustawiamy w grze to dałem na bodajże 4,5Mbps czyli wpisuje: 

rate 562500

cl_cmdrate "64"

cl_updaterate "64"

prawda? I gdzie mam to wpisać, w konsoli w cs się domyślam ale proszę o odpowiedź. 

Na speedtest.pl sprawdzisz jaki masz transfer. I tak, te komendy wpisujesz w konsoli.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

rate 562500

cl_cmdrate "64"

cl_updaterate "64"

Na speedtest.pl sprawdzisz jaki masz transfer. I tak, te komendy wpisujesz w konsoli.

http://screenshot.sh/odWrs6V1UQaNC

Niby mam 150Mb pobierania i ok 40 wysyłki... Jestem na wifi

xD

Opublikowano

rate 562500

cl_cmdrate "64"

cl_updaterate "64"

http://screenshot.sh/odWrs6V1UQaNC

Niby mam 150Mb pobierania i ok 40 wysyłki... Jestem na wifi

Może ktoś korzysta z Twojego WiFi?

ew. Jakieś zakłócenia powodowane np przez radio?

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Z wifi 4/5 telefonów i 4 komputery ale nie w jednym czasie, max 2/3 komputery na raz i to tylko ja jednym wp, na drugim yt, ew jakiś facebook na telefonie i nic więcej, nie wiem w czym problem, router firmy cisco więc dosyć dobry jest, nie wiem czym ten ping spowodowany jest.. 

Jakie wkleić te komendy dokładnie? 

xD

Opublikowano

CTR + C i do konsoli CTR + V , cala filozofia ;)

Zapamiętaj - Bez starań nigdy nie ma wyników.

Opublikowano

Spadki spowodowane są zakłóceniami sieci Wi-Fi, przejdź na kabel i wszelkie skoki znikną.

"Niech ryczy z bólu ranny łoś...."

Opublikowano

Co z tego, że dobrze skoro ten sam internet mi działał jak trzeba na starym komputerze i było wszystko okej a na tym ping napierdala po prostu i nie idzie grać ale tylko w cs, spróbuje podpiąć się na kablu ale router mam w innym pokoju więc jedynie mogę odpalić DM i sprawdzić co z tego będzie 

xD

Opublikowano

Rozwiązałem chyba całkowicie problem, łączyłem się przez NetworkProfile (karta sieciowa tplinka) czyli jakiś domyślny program mojej karty sieciowej, połączyłem się normalnie bez tego programu tak jak się łączy i działa jak trzeba

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...