Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vouchery

Binguu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Czy mógłby ktoś mi napisać skrypt na vouchery ? Mianowicie żeby dało się je dać komendą : /voucherdaj [vip] lub [itemy] , i wtedy daje mi papier ktora ma nazwe Voucher na VIPa. Gdy naciśniemy prawym na to to aktywuje sie komenda /setrank %player% VIP. Lub gdy naciśniemy na papier o nazwie itemy na gildie to da nam ustalone wczesniej itemy. Aaa i zeby byly wiadomosci np. : Gracz %player% uzyl vouchera na VIP'a . Z gory dzięki ;p

Mianowicie nie wiem czy dobrze to robie ale mam początek tego kodu : 

command:/voucherdaj [<text>]

permission :voucher.daj

permission message: &4Nie masz do tego dostepu

Tylko co dalej ? Czy mogę prosić was o pomoc w napisaniu tego ?

Opublikowano

Jak cos nie dziala to pisz.

Aha i jest tak:

W essentials dodaj kit "itemy" bo skrypt pobiera to od tego i tam daj itemy gildijne.

command /voucherdaj <text>:
    trigger:
        if arg 1 is "vip":
            give player paper named "<gold>Voucher na VIPa" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac."
        if arg 1 is "itemy":
            give player paper named "&3Voucher na Itemy gildijne" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac."

on right click:
    if player's tool is paper named "<gold>Voucher na VIPa" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac.":
        execute console command "/setrank %player% VIP"
        remove paper named "<gold>Voucher na VIPa" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac." from player's inventory
    if player's tool is paper named "&3Voucher na Itemy gildijne" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac.":
        execute player command "/kit itemy"
        remove paper named "&3Voucher na Itemy gildijne" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac." from player's inventory
bjk8v7f.png

Opublikowano

Dziwne, mi daje ... Coś ci wyskakuje czy jak?

Zapomniałem dodać permission, jak testowalem to usunalem, juz poprawiam:

command /voucherdaj <text>:
    permission: voucher.daj
    permission message: <red>Nie masz do tego dostepu!
    trigger:
        if arg 1 is "vip":
            give player paper named "<gold>Voucher na VIPa" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac."
        if arg 1 is "itemy":
            give player paper named "&3Voucher na Itemy gildijne" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac."

on right click:
    if player's tool is paper named "<gold>Voucher na VIPa" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac.":
        execute console command "/setrank %player% VIP"
        remove paper named "<gold>Voucher na VIPa" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac." from player's inventory
    if player's tool is paper named "&3Voucher na Itemy gildijne" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac.":
        give 64 block of gold to player
        give 64 diamond to player
        remove paper named "&3Voucher na Itemy gildijne" with lore "<white>Nacisnij prawy przycisk aby aktywowac." from player's inventory

Bloki na gildie ustawiasz tam gdzie jest, jak chesz dodac wiecej to pisz pod soba.

give 64 block of gold to player
give 64 diamond to player

bjk8v7f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...