Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do 400zł

tubadzin12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem zainteresowany kupnem nowych słuchawek pod Audiotrak Prodigy CUBE, (ciepłe oraz ciemne brzmienie).

Chcę powiedzieć że aktualnie posiadam słuchawki Takstar Pro 80, i jest to tragedia. 

Bardzo piskliwa góra, że aż uszy bolą.

Na początku myslałem że to wina mojej karty dzwiękowej (wtedy to była integra), ale niestety po kupieniu Audiotrak Prodigy CUBE, nie za wiele się zmieniło.

Słuchawki były takie od początku, więc może to być jakaś wada produkcyjna, nie wiem.

Jakie są moje upodobania w stosunku do muzyki?

Bardzo lubię słuchać rocka, dajmy na to "Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine", albo muzyki typu dubstep.

Chciałbym żeby moje słuchawki były ciepłe, i ciemne.

(Zawsze przed Takstar Pro 80 miałem słuchawki "gamingowe" i pomimo ogólnej opinii, były o niebo lepsze).

Dodam że moja wersja Prodigy CUBE to black.

Na słuchawki mogę przeznaczyć do 100euro.

Ps. Za ewentualne błędy w Terminologii przepraszam, jestem początkującym Audiofilem.   :D

Opublikowano

W tym przedziale to ATH m40x lub nieco droższe Brainwavz HM5 ale jak wiadomo każdy ma nieco inne opinie na temat dźwięku. Jedni mówią, że ATH brakuje basów natomiast inni, że jest ich zbyt dużo... Jak mieszkasz w dużym mieście to poszukaj czy nie ma żadnego sklepu audio i spytaj się czy można odsłuchać modele w tym przedziale cenowym. ATH grają dość neutralnie i słychać bardziej wokale niż bas. Co do HM5 to nie wiem ale opinie są odmienne tak jak mówiłem... ATH ma w tym przedziale chyba najlepsze opinie z tego co mi wiadomo, a to coś znaczy :-)

Opublikowano

@qiuas

Siema, dziekuję za odpowiedź, a może są jakieś dobre słuchawki ciepłe i ciemne za np. 350zł, wiem że napisałeś że w tym przedziale cenowym, ale tak jak mówie, ATH m40x są, tak jak napisałes, neutralne, a te drugie, jednak lekko wykraczają za mój budżet

Opublikowano

@qiuas

Siema, dziekuję za odpowiedź, a może są jakieś dobre słuchawki ciepłe i ciemne za np. 350zł, wiem że napisałeś że w tym przedziale cenowym, ale tak jak mówie, ATH m40x są, tak jak napisałes, neutralne, a te drugie, jednak lekko wykraczają za mój budżet

W tym przedziale cenowym z polecanych to znam tylko hyperx cloud i takstar pro80.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...