Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROJEKT] Chosen Silkroad

radasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich !
Wraz z kolegą gramy w silka ponad 10+ lat
grali
śmy na wielu Prywatnych serwerach, po czym każdy z nich upadł
zawsze chciałem otworzyć własny serwer, lepszy od tych co były
dotychczas
.
nigdy nie myślałem nad tym na poważnie, aż do dziś !
z kolega stworzyliśmy Ciekawy projekt.
Server Info
Chosen Silkroad

*Degree 10
*cap 100
*race CH
*mastery 330
*ip limit 3
*alchemy rate 1x
*exp rate 15x
*party exp rate 20x
*gold drop rate 5x
*item drop rate 10x
*som drop rate  3x
*guild limit 30
*union limit 3
*forgetten world
*Auto Equipment item until d8  
*hotan fw
*silk per hour
*automatic events
*ctf
*battle arena
*job based
*gold based

4Rodzaje Coinów !
*Fire - z Joba
*Water - Z CTF
*Wind - Z Quest
*Earth - Z Forgotten World
Po zdobyciu tych 4rodzajów Coinów będziemy mogli wymienić je na SUN'a :)

Jeśli jest ktoś, kto chciałby nam pomóc proszę o kontakt na forum lub na facebooku. Pozdrawiam !

*Facebook - https://www.facebook.com/Chosen-Silkroad-1027796730682147/?ref=page_internal

Trailer tymczasowo usunięty, czekamy na kontakt ze strony "Qynchou"

71807773610670488047.png

60648921108909172309.png
24128087857542794610.png

77678022723864382104.png

Opublikowano

takich serwerów jest milion.... nic nowego / nic szczególnego 

W sumie racja, ale najlepsze co w tej grze jest to właśnie Job i Pvp (moim zdaniem) Dlatego też serwer oparty ma być właśnie na tym na Jobie / CTF. A coiny z questów i fgw to mały dodatek, który będzie łatwo zdobyć i wymagana będzie mała ilość, tak żeby gra nie kończyła się tylko na jobie. Dalej kombinujemy do ciekawego można dodać, dlatego też to proszę o wasze propozycje :)

77678022723864382104.png

Opublikowano

Kiedy start?:D

Jak narazie jeszcze nie mamy żadnej daty. Nie chcemy podawać dat i później je zmieniać czy coś;) poczekamy aż będziemy pewni że wszystko jest wporzadku:) I nie ukrywamy ze przydałaby się mała pomoc. Kto chciałby jakoś pomoc to pw tutaj lub na fb. Pozdrawiam

77678022723864382104.png

Opublikowano

Ja jedynie mogę pomóc w testach bo na stawianiu serwera w silku się nie znam

Rozumiem. Jak będą beta testy to ogłosimy to na mpc :)

77678022723864382104.png

Opublikowano

"nigdy nie myslalem nad tym na poważnie, aż do dzis !"

Na poważnie? Nie potrafisz przypilnować PL znaków w temacie promującym serwer.
Video ukradzione, nawet nie potrafisz zadbać o tak ważną rzecz jaką jest videopromocja. Naprawdę lepiej się prezentuje video zrobione przez siebie przedstawiające jakieś ważne elementy serwera niż po prosto ukraść komuś film i wstawić pseudo napisy - przypomina mi to o wszystkich tureckich kolegach, którzy tworzą swój pseudo serwer, oni też biorą urywki z filmów innych ludzi i wstawiają napisy tylko że po turecku. Nikt takich projektów nie bierze na poważnie więc i Twojego też nikt nie weźmie.

Opublikowano

"nigdy nie myslalem nad tym na poważnie, aż do dzis !"

Na poważnie? Nie potrafisz przypilnować PL znaków w temacie promującym serwer.

Video ukradzione, nawet nie potrafisz zadbać o tak ważną rzecz jaką jest videopromocja. Naprawdę lepiej się prezentuje video zrobione przez siebie przedstawiające jakieś ważne elementy serwera niż po prosto ukraść komuś film i wstawić pseudo napisy - przypomina mi to o wszystkich tureckich kolegach, którzy tworzą swój pseudo serwer, oni też biorą urywki z filmów innych ludzi i wstawiają napisy tylko że po turecku. Nikt takich projektów nie bierze na poważnie więc i Twojego też nikt nie weźmie.

Witaj, a więc zacznę od początku. Co do postu i polskich znaków mogę powiedzieć tylko tyle że nie ja pisałem lecz kolega, ale to mało ważne bo pracujemy przecież razem i ja wstawiałem post więc powinienem poprawić :). Co do video, to byłem przekonany że te video są na takiej zasadzie jak mnóstwo innych (m.in intra), które pobieramy gotowe i wystarczy edytować, ponieważ ten Trailer widziałem xxx razy w innych produkcjach. O zgodę odezwałem się do twórcy filmu "Qynchou" lecz brak odpowiedzi. Całkiem możliwe że video zrobione przeze mnie przedstawiające ważne elementy serwera prezentowałoby się znacznie lepiej, lecz na obecną chwile nie mamy jeszcze dostępu do serwera i nie mamy możliwości nagrania takowego video. :) Pozdrawiam.

77678022723864382104.png

Opublikowano

Kwestie estetyczne i stylistyczne waszego tematu już zostawiam bo to wasza wola czy chcecie by temat wyglądał dobrze i czy chcecie być traktowani poważnie.

"Co do video, to byłem przekonany że te video są na takiej zasadzie jak mnóstwo innych (m.in intra), które pobieramy gotowe i wystarczy edytować, ponieważ ten Trailer widziałem xxx razy w innych produkcjach." 

A przepraszam bardzo czy jak idziesz do sklepu i widzisz chleb to bierzesz go, nie płacisz i wychodzisz bo to jest na "takiej zasadzie" że jesteś głodny i musisz przecież jeść? Czy jak Ty byś stworzył muzykę, film, cokolwiek od 0 i ktoś by po prostu skopiował sobie Twoją pracę i mało tego... jeszcze by się na niej chciał wypromować i zarobić to czy nie zdenerwowało by Cię to? Potem taka osoba jak Ty otwiera serwer, dostaje hajs z donate a za promowanie się na nie swojej pracy nie zapłaci. Zdrowo myśląca osoba nawet nie spojrzy na Twój serwer jeżeli będzie widzieć jakie masz do tego podejście. 

"
O zgodę odezwałem się do twórcy filmu "Qynchou" lecz brak odpowiedzi." 
Nie wiem czy wiesz ale brak odpowiedzi nie oznacza zgody. 

"
lecz na obecną chwile nie mamy jeszcze dostępu do serwera i nie mamy możliwości nagrania takowego video. "
No to po co w ogóle robisz byle jakie video z tego co jest na YT? Robisz nijaki temat, niedopracowany, nic tu prawie nie pisze, video ukradzione a we wstępie wspominasz o braniu tego na poważnie no c'mon kogo Ty chcesz oszukać. Myślałem że tylko Turcja to taki kraj, w którym ludzie myślą w ten sposób na temat tej gry - zrobić byle gówno, jak najszybciej a najlepiej skopiować a może coś zarobie. I potem jest miliard serwerów po 20 online i kilka dobrych po 500. Jak by tylko pliki nie były ogólno dostępne dla każdego to ta gra prawdopodobnie dalej by żyłą, było by z 5-10 long term prywatów i cieszyłyby się popularnością.

No nic no, brnij w to dalej. 

@Edit
"
Trailer tymczasowo usunięty, czekamy na kontakt ze strony "Qynchou""
Chciałbym jeszcze żebyś nie myślał że to JA Ci kazałem go usunąć. Wyraziłem swoją opinie w tym temacie ponieważ sam jestem twórcą treści video i takie rzeczy mnie irytują. Natomiast jakie Ty z tego wnioski wyciągniesz to już twoja sprawa.
Dodam że Qynchou raczej ma gdzieś te wszystkie zerżnięte filmy, nawet już nie tworzy video z tej gry więc z tym nie walczy i prawdopodobnie też odpowiedzi nie dostaniesz. Powinieneś się domyślić jego odpowiedzi...
Chcesz video? - zrób sam, zapłać komuś albo szukaj jelenia, który zrobi to za darmo. No albo zostaw to co zerżnąłeś ale nie licz że ktoś będzie traktował Cię poważnie. Po prostu Cię wrzucą do tego samego worka co resztę ludzi próbujących zarobić zerowym kosztem.

Opublikowano

Kwestie estetyczne i stylistyczne waszego tematu już zostawiam bo to wasza wola czy chcecie by temat wyglądał dobrze i czy chcecie być traktowani poważnie.

"Co do video, to byłem przekonany że te video są na takiej zasadzie jak mnóstwo innych (m.in intra), które pobieramy gotowe i wystarczy edytować, ponieważ ten Trailer widziałem xxx razy w innych produkcjach." 

A przepraszam bardzo czy jak idziesz do sklepu i widzisz chleb to bierzesz go, nie płacisz i wychodzisz bo to jest na "takiej zasadzie" że jesteś głodny i musisz przecież jeść? Czy jak Ty byś stworzył muzykę, film, cokolwiek od 0 i ktoś by po prostu skopiował sobie Twoją pracę i mało tego... jeszcze by się na niej chciał wypromować i zarobić to czy nie zdenerwowało by Cię to? Potem taka osoba jak Ty otwiera serwer, dostaje hajs z donate a za promowanie się na nie swojej pracy nie zapłaci. Zdrowo myśląca osoba nawet nie spojrzy na Twój serwer jeżeli będzie widzieć jakie masz do tego podejście. 

"O zgodę odezwałem się do twórcy filmu "Qynchou" lecz brak odpowiedzi." 

Nie wiem czy wiesz ale brak odpowiedzi nie oznacza zgody. 

"lecz na obecną chwile nie mamy jeszcze dostępu do serwera i nie mamy możliwości nagrania takowego video. "

No to po co w ogóle robisz byle jakie video z tego co jest na YT? Robisz nijaki temat, niedopracowany, nic tu prawie nie pisze, video ukradzione a we wstępie wspominasz o braniu tego na poważnie no c'mon kogo Ty chcesz oszukać. Myślałem że tylko Turcja to taki kraj, w którym ludzie myślą w ten sposób na temat tej gry - zrobić byle gówno, jak najszybciej a najlepiej skopiować a może coś zarobie. I potem jest miliard serwerów po 20 online i kilka dobrych po 500. Jak by tylko pliki nie były ogólno dostępne dla każdego to ta gra prawdopodobnie dalej by żyłą, było by z 5-10 long term prywatów i cieszyłyby się popularnością.

No nic no, brnij w to dalej. 

@Edit

"Trailer tymczasowo usunięty, czekamy na kontakt ze strony "Qynchou""

Chciałbym jeszcze żebyś nie myślał że to JA Ci kazałem go usunąć. Wyraziłem swoją opinie w tym temacie ponieważ sam jestem twórcą treści video i takie rzeczy mnie irytują. Natomiast jakie Ty z tego wnioski wyciągniesz to już twoja sprawa.

Dodam że Qynchou raczej ma gdzieś te wszystkie zerżnięte filmy, nawet już nie tworzy video z tej gry więc z tym nie walczy i prawdopodobnie też odpowiedzi nie dostaniesz. Powinieneś się domyślić jego odpowiedzi...

Chcesz video? - zrób sam, zapłać komuś albo szukaj jelenia, który zrobi to za darmo. No albo zostaw to co zerżnąłeś ale nie licz że ktoś będzie traktował Cię poważnie. Po prostu Cię wrzucą do tego samego worka co resztę ludzi próbujących zarobić zerowym kosztem.

Co ja mogę więcej dodać :) Jedynie, że źle zrozumiałeś co napisałem, chodziło mi oto że jest mnóstwo trailerów/ into do video i innych tego typu filmików przeznaczonych do darmowe edycji (są również strony które zbierają te video w jedną całość) A ty tutaj jakaś historię o chlebie rozwijasz, która nie ma nic wspólnego z tym co napisałem wyżej, ale rozumiem co miałeś na myśli.

Odpowiedź od " Qunchou " jedna i nie jasna, bo odpowiedział że go to nie interesuje. W następnej wiadomości przedstawiłem mu jaśniej projekt i po wysłaniu mi tego filmu odpisał "nie przypominam sobie żebym tworzył to video, ciekawe"..

Ale okej nie ma co tutaj więcej pisać i odpowiadać na każde zdanie, bo tak możemy całymi dniami rozmawiać zapewne. Ale dziękuję za odpowiedzi, na takie liczyłem, które podpowiedzą mi co jest źle co zmienić. Może nie odnośnie serwera ale samego tematu i widzę że przydałoby się dużo zmienić, dodać. Chyba za szybko postanowiliśmy wziąć się za temat na mpcforum. Tak myślę że chyba najlepszym rozwiązaniem będzie na tą chwile usunąć/zamknąć temat, i powrócić do niego za kilka dni jak dopracujemy więcej szczegółów, stworzymy przyjemną dla oka prezentacje :) Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

77678022723864382104.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...