Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie widać obrazu z dekodera na TV przez HDMI

waleCWNM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może tutaj ktoś mi pomoże, zakupiłem dziś telewizor Samsunga. Posiadam dekoder PVR HD 7000. na wcześniejszym telewizorze dekoder działa bez zarzutu gdy był podłączony złączem EURO, teraz gdy dekoder chce podłączyć do nowego telewizora kablem HDMI nie ma w ogóle sygnału, rozdzielczość mam ustawioną na 1080i, miał już ktoś taki problem?

Opublikowano

Instrukcja obsługi TV jak przełączyć na gniazdo SCART.

Ewentualnie zmienić kabel bo masz zły  do tego TV 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kabli SCART jest kilka typów , niektóre mają wyprowadzony sygnał przełączający inne nie. Po włączeniu np tunera podpiętego przez SCART załącza się od razu TV na obraz z tunera.  

Opublikowano

Bo też podłącza ale w tunerach tez czasem trzeba ustawić z jakiego sygnału wyjściowego korzysta. Tunery zwykle mają SCART, HDMI czasami poprzez gniazdo antenowe. 

Wystarczy podłączyć tak by działał przynajmniej SCART na innym ( bo działał wcześniej )  albo w końcu HDMI po zmianie na SCART. Do nowego TV ma widocznie  zły kabel 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...