Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa monitory na raz (HDMI i VGA)

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcę podłączyć dwa monitory do PC. Jest jeden problem. Moja karta graficzna ma tylko jedno wejście na HDMI i brak wejść VGA a jak podłącze VGA do płyty głównej bądź drugim kablem HDMI to nie znajduje monitora (w ustawieniach mam ustawioną opcję opcję "Display device on: VGA" ale nadal nie działa. Jakiś sposób aby to działało?

Opublikowano

Przez przejściówkę. Do płyty i tak nie masz co podłączać bo zapewne nie używasz integry tylko masz kartę na PCI. 

PS: Podaj model karty albo zdjęcie bo nie ma szans, że jest tylko jedno HDMI i nie ma innego.

Opublikowano

Przez przejściówkę. Do płyty i tak nie masz co podłączać bo zapewne nie używasz integry tylko masz kartę na PCI. 

PS: Podaj model karty albo zdjęcie bo nie ma szans, że jest tylko jedno HDMI i nie ma innego.

GTX960 od Palit'a. Do karty graficznej mam tylko jedno wejście HDMI. W płycie głównej mam też jedno oraz jedno VGA ale tak mam pod PCI grafe

Opublikowano

O... mój błąd. Pisałem post na raty i nie pokazało mi, że ktoś napisał posta, więc nie znałem jeszcze grafiki.

Na zdjęciach GTX960 ma DVI-I, więc wystarczy kupić coś takiego:

http://allegro.pl/adapter-do-monitora-dvi-i-dvi-24-5pin-do-vga-15pin-i6347033095.html

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Wystarczy załączyć druga grafikę  by mieć obraz na VGA z integry albo jak wyżej z  kupić przejściówkę. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To chyba dlatego kiedyś kiedyś.. używałem kabla DVI i po to mi był bo chyba na nim działało.. Mam nadzieje że go nie zgubiłem/wyrzuciłem i będzie działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...