Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatkowanie gry na słabym sprzęcie

KnycelBDG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam laptopa : HP Pavilion dv5

Dane techniczne : 

- Intel® Core 2 Duo P7350 @ 2.00 GHz 2.0 GHz

- Installed memory (RAM) 4,00GB

- System Windows 7 64bit

- Karta Graficzna Nvidia GeForce 9600M GT

W grze na najniższych ustawieniach jakie tylko mogą być i zgaszonej synchronizacji pionowej w ustawieniach karty graficznej i grze wyciągam po 40-50fps do tego jak jest kilku graczy na ekranie klatkuje tak jakby lekko laguje. W smoke to już jest tragedia i 10fps. Wiem że komputer to dziadek ale czy to wina tego sprzętu ? Zmieniłem z 3,00GB ram na 4,00GB ram nie pomogło. Czy po prostu coś mam źle ustawione albo zaktualizowane ?

Opublikowano

Tak zgodzę się sprzęt słaby ale na mapach typu dd2, mirek, cache zero nie płynności było do czasu aż nie chciałem zmienić dpi w myszce. Potem zaczęły się lagi zrobiłem formata i zainstalowałem na nowo system pobrałem csa i nie pomogło dalej lagi. Myślałem że to wina myszki ale po formacie i na innych komputerach myszka działa jak należy czy możliwe że przeciążyłem coś zmniejąc dpi ?

Opublikowano

Sprzetu wina, ramu dolozenie nic Ci nie dalo, bo jesli nie zapchasz go syfem to 3gb na lajcie wystarczy, ten laptop do source jest za slaby i tyle, ciesz sie ze az tyle i tak wyciagasz fps.

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...