Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z Atikmpag.sys

nSn

Pytanie

Budowniczy
Opublikowano

Witam, mam problem tzn:  po przywróceniu laptopa do fabrycznych ustawień zainstalowałem steama, csgo, razer synapse i włączyłem csa, ekran mi się wypikselowal na zielono (nie cały) i laptop się wyłączył i włączył ale już był blue screen, błąd jaki się wyświetla to: video tdr failure, atikmpag.sys. wie ktoś o co chodzi?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień czy reinstaluj sterowniki grafiki i zainstaluj sterowniki do płyty głównej jeśli są w supporcie do ściągnięcia. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Budowniczy
Opublikowano

Tak, wyświetlały mi się opcje, zrobiłem przywracanie systemu do ustawień fabrycznych i naprawialo mi dysk, i teraz tylko blue screen się włącza a inne opcje się nie wyświetlają

Opublikowano

To już twój problem, jak widać dostęp do internetu masz to sobie ściągnij i zainstaluj w trybie awaryjnym. 

Jak masz instalkę to jej użyj do naprawy systemu. 

Opublikowano

Czego producenta, chyba GRAFIKI a o ilę sienie mylę nie zrobił tego LAPTOPA

Pobieraj sie ze strony producenta laptopa wszystkie sterowniki i instaluj je najpierw. 

Budowniczy
Opublikowano

Przecież amd catalyst pobieram że strony producenta.

@EDIT: Laptop bez amd catalyst  i bez sterowników do grafiki chodzi normalnie, z ekranem nic się nie dzieje.

Budowniczy
Opublikowano

Zainstalowałem Windows 10 z pendrive jeszcze raz, wszystko chodziło lecz gdy instalowalem amd catalyst 5.11.1 beta to komputer się zrestartowal i znowu wyskakuje blue screen, jakaś rada?

PS: Ekran wygląda normalnie więc karta graficzna chyba nie padła (mam 2 w laptopie od amd)

@EDIT: Zainstalowałem wersje 16.10.3 amd catalyst i dalej blue screen

Budowniczy
Opublikowano

Pobralem że strony amd program, który odinstalowywuje wszystko, wszedłem na stronę Asusa, model laptopa i pobralem chipset, standardowo przy instalacji catalyst ekran się wyłączył, potem włączył, potem wyłączył i blue screen video tdr failure, atikmpag.sys, to dziwne, że bez sterowników laptop działa a przy instalacji wyskakuje blue screen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...