Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Przywrocenie systemu win10

dawid4630

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie : Jezeli w windows 10 chcial bym zrobic wlasnorecznie formata poniewaz muli mi komputer itp. wybral bym opcje by mi przwrocil do stano poczatkowego i usunal wszystkie pliki to bym musiał wgrywac windowsa od nowa? Czy bedzie taki jaki byl na poczatku? Poniewaz niewiem czy bede musial wgyrwac sam bo wydaje mi sie iz moj informatyk wgrywal windowsa a ja tego nie umiem a nie chce rozwalac komputera i nic nie robic przez dobre kilka dni..

Jezeli nie ten dzial to prosze o przeniesienie.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie umiesz to się postaraj niech ktoś zrobi albo załatw sobei płytkę z dokładnie tą wersją co masz Windowsa i kliknij. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W obecnych komputerach stosuje się już partycję recovery z tym samym systemem który posiadasz, ale bez żadnego oprogramowania tzn. system + sterowniki, jeśli wybierzesz taką opcję spowoduje to przywrócenie systemu z obrazu na partycji, w efekcie uzyskasz czysty system z zainstalowanymi sterownikami (lecz niezaktualizowanymi).

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

W komputerach nie stosuje się prawie wcale recovery chyba że kupił sprzęt i dodatkowo zapłacił za taką opcję albo kupił gotowy zestaw firmowy z recovery.

Skoro pyta nie ma recovery na partycji , tak samo nie zrobił sobie sam kopii zapasowej systemu jak zainstalował nowy system. Kopia zapasowa to najszybszy sposób odzyskiwania systemu, ma się w 5-10 minut w pełni działający i gotowy do używania system z zainstalowanymi programami i sterownikami w dniu robienia kopii. 

Przywracanie nie zawsze działa ze względu na sposób uaktualnień systemu ( cały system jest uaktualniany okresowo ) , mogą się nie zgadzać wersje przywracanych plików w systemie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...