Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Samsung Galaxy J7

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zepsuł mi się telefon, więc trzeba było ogarnąć jakiś nowy. Mój tato, który pracuje w Austrii ma tam kolegę co chciał sprzedać telefon - tym telefonem jest Samsung Galaxy J7, który już jest w moich rękach. Koleś co sprzedał ten telefon twierdził, że kupił ten telefon w Tajlandii, pobawił się nim 2 miesiące po czym go sprzedał. Koniec historyjki, teraz przejdźmy do rzeczy. Telefon chodzi mi strasznie..

- Przycina się jakby miał już z 10 lat albo był zajebany śmieciami. Starałem się go oczyścić usuwając różne aplikacje i przywracając ustawienia domyślne ale dalej nic.
- Telefon ma niby 13Mpx a robi zdjęcia jak gówno za przeproszeniem.
- Podejrzewam, że telefon jest jakąś podróbą z chin albo ktoś grzebał w jego systemie. System android jest 6.0 ale wydaje mi się, że był Rootowany. Co chwile jakieś tandetne aplikacje mi się same instalują na telefon. Dodatkowo nie mogę zrobić hard reseta, bo jak chcę wejdź w Recovery Menu(Vol Up+Home+Power) to mam jedynie jakieś Factory Menu a w tym menu nie mam żadnego wipe reseta czy coś i nie wiem co mam teraz z tym wszystkim zrobić. Poradzi ktoś co zrobić? Jakiś inny sposób na hard reseta telefonu? Wgranie jakiegoś innego roota? Sprawdzenie czy to jest jakaś podróba?

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

@Sneakysu Witam pana :D więc tak wgrać musisz recorvery bo pewnie nie masz a jak masz to pewnie stare
1. ściągasz odina http://odindownload.com/

2. ściągasz recorvery http://forum.xda-developers.com/android/development/recovery-galaxy-a7-t3085266

3. poszukaj sobie poradnika na temat jak się instaluje custom romy przez odina

4. zainstaluj recorvery 

5. HARD RESET 

jak nie ogarniesz to napisz do mnie na pw to wytłumaczę bardziej 

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

@tm_WIII Ale jak ma wgrać, jak to jest podróbka możliwie ? xD

@Sneakysu Bez przesady z tym płaceniem, postaram się pomóc, ale pieniędzy nie żądam. Co w tym Factory Menu masz, jakieś zdjęcia?

Te reklamowe aplikacje są często w podróbkach, mówiąc szczerze.
Zapraszam też na Telegram, będzie łatwiej pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...