Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon automatycznie się scisza

ᗹodziu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Spróbuj któryś sposób niżej:

1. Ppm na ikonkę głośnika na pasku zadań.

2. Urządzenia do nagrywania.

3. Znajdź mikrofon którego używasz, kliknij PPM>właściwości.

4. Zaawansowane> Tryb wyłączności > Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad tym urządzeniem (odznacz).

1. Urządzenia do nagrywania.

2. Zmień zakładkę na "komunikacja".

3. Zmień "Gdy w systemie Windows zostanie wykryta aktywna komunikacja:" na "Nic nie rób".

Jeśli to nie zadziała to na chwilę obecną więcej pomysłów nie mam. Jeśli masz dedykowaną kartę dźwiękową to sprawdź czy nie masz pozaznaczanych żadnych bajerów na mikrofon, to samo tyczy się programów typu teamspeak czy chociażby steam.

Opublikowano

Nie działa nic ;/ " Jeśli masz dedykowaną kartę dźwiękową to sprawdź czy nie masz pozaznaczanych żadnych bajerów na mikrofon, to samo tyczy się programów typu teamspeak czy chociażby steam." Nie bardzo kumam xD Wersja dla debili

Opublikowano

Nie działa nic ;/ " Jeśli masz dedykowaną kartę dźwiękową to sprawdź czy nie masz pozaznaczanych żadnych bajerów na mikrofon, to samo tyczy się programów typu teamspeak czy chociażby steam." Nie bardzo kumam xD Wersja dla debili

Chodziło mi o to czy masz kartę dźwiękową na PCI/USB (oddzielną nie zintegrowaną). Zazwyczaj dostaje się aplikację która ma sporo opcji dla mikrofonu, słuchawek itd. I są tam takie opcje jak przyciszanie mikrofonu gdy w tle jest głośno itd. To samo jest w teamspeak (nie wiem czy na steam ale warto popatrzeć) są tam opcje przyciszania "tła". Musisz poszukać ponieważ nie wiem czy masz dedykowaną kartę oraz nie używam zbyt często ts/steam.

Opublikowano

Mam kartę dźwiękowa w komputerze.

Taką na PCI/PCIe? Coś takiego jak ta karta? (Tylko nie pomyl z kartą graficzną ani sieciową)

Miałeś do niej jakieś sterowniki/programy? Coś ustawiałeś?

Opublikowano

No kartę mam w komputerze, jak to powiedzieć xD z płytą główną :D Sterowniki tylko Realtek :D

No to nie mam pojęcia co może być przyczyną... a jaki masz mikrofon? Może do niego masz jakieś bajerancki program który usuwa echo itd. Więcej pomysłów nie mam. Jak mówiłem wcześniej popatrz czy nie poustawiałeś zbędnych bajerów w teamspeak albo skype itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...