Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - pytania dot. najtrudniejszego trybu

louson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiedźmina dopiero co przeszedłem wiedźmina bodajże na średnim trybie gry. Nie trzeba było sie tam zbyt wysilać. Planuje przejść go teraz na najcięższym. Mam parę pytań:

1. Jakie kupować jedzenie (które daje najwięcej hp)?

2. Czy warto grać z jednym kupcem pare gierek w gwinta?

3. Może jakieś porady od was?

O walce wiem wiele więc nie trzeba nic pisać, odwary i oleje też robię. Co jeszcze może mi pomóc? 

Opublikowano

1. Byle co, chyba najlepiej po prostu patrzyć na cenę, co najtańsze. Byle nie alkohol.

2. Nie. Kup wszystkie karty od kupca, potem wyjdź ze sklepu, i potem od razu znowu wejdź na sklep. Mogą się pojawić nowe karty. A co do gry, to wystarczy raz. Jeżeli chcesz to możesz więcej, co wolisz.

3. Moja porada, to najpierw iść w zaawansowany Aksji, do dialogów. Brać wszystko co możesz i sprzedawać. I oczywiście robić wszystkie zadania. 

I wiedźmin 3 ma to do siebie, że średni poziom trudności można brać tak naprawdę za łatwy, na trzecim są już lekkie wyzwania, ale też można go brać jako "normalny poziom trudności". Wystarczy umieć robić uniki i już. Blokowanie ataków tak naprawdę jest niepotrzebny.

Opublikowano

Aksji? Jeszcze nigdy nie szedłem w tym kierunku. Zawsze szedłem w szybkie ataki i potem coś w znaki. A co powiesz o zwiększeniu "tolerancji" Na mikstury? Bloku i uniki dla mnie to nie problem, ogólnie walka nie sprawia mi trudności. 

Opublikowano

Aksji? Jeszcze nigdy nie szedłem w tym kierunku. Zawsze szedłem w szybkie ataki i potem coś w znaki. A co powiesz o zwiększeniu "tolerancji" Na mikstury? Bloku i uniki dla mnie to nie problem, ogólnie walka nie sprawia mi trudności. 

Chodzi mi o umiejętność "Sugestia", że łatwiej będzie można "zaczarować" postacie podczas rozmowy. To bardzo pomaga.

A tak to oczywiście szermierka na początku. Na koniec gry tak praktycznie, prawie całe drzewko w czerni, ale jeżeli chcesz to można się pobawić w alechemiczne zdolności, lecz ja sam nigdy tam nic nie dawałem :D 

Na początek też jest dobra umiejętność z "Zdolności", która daję ci dodatkowe HP(zapomniałem nazwy).

Opublikowano

Jakoś unikałem tej umiejętności. Zawsze wolałem wszystkich zabijać ;d Co masz namyśli mówiąc całe drzewko w czerni? To co mówisz daje tylko 500 hp więc potem wydać tysiaka nie widzi mi sie ;p

Opublikowano

@louson

Przeszedłem Wieśka 3 na poziomie "Droga ku zagładzie", z początku gra jest małym wyzwaniem, ale z czasem walka już nie była taka zachwycająca, utopce schodziły na 1 cięcie, nie mówiąc już o końcu głównej lini fabularnej, gdzie gra zaczynała się robić banalna. Jeżeli chcesz mieć jakiekolwiek wyzwanie to zalecam Tobie pobrać modyfikacje "A Witcher's Woe-Gameplay Balance Overhaul", całkowicie przebudowuje Gameplay, nieco go utrudnia i balansuje poziom postaci do przeciwników, przez co walka na 30 poziomie to nie lada orzech do zgryzienia.

Opublikowano

Jakoś unikałem tej umiejętności. Zawsze wolałem wszystkich zabijać ;d Co masz namyśli mówiąc całe drzewko w czerni? To co mówisz daje tylko 500 hp więc potem wydać tysiaka nie widzi mi sie ;p

Chodziło mi o to, że pod koniec gry całe drzewko tak masz w samych czerwonych umiejętnościach (szermierka) xD No niektórzy dają 1/4 na właśnie takie umiejętności, jak Sugestia, alternatywny Quen itp

Opublikowano

Wielkie dzięki. Po przejściu wieśka pobiorę tą modyfikację. A co do drzewka to zrobie jak napisałeś i pójdę w znak. Można zamknać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...