Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nadchodzi nowa gra pokemon 2D (w przeglądarce)

rover6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy fani Pokemonów :) Dzisiaj chcę wam zaprezentować mój projekt gry przez przeglądarkę w realiach pokemonów. W grze wcielimy się w bohatera, którym będziemy przemierzać krainę Kanto.

Póki co zrobione mamy :

-Zaawansowany system zadań, dialogów.
-System poruszania się po mapie, możliwość chodzenia zarówno myszką jak i klawiaturą.
-Ekwipunek d&d.
-Grupowanie (w grupie max 2 osoby, exp liczony jest wtedy 110 %).
-Wyczerpanie (możliwość grania przez 4 godziny, przez ten czas naliczany będzie exp, po wykorzystaniu 4 godzin będzie można grac dalej, ale pokemony i trener nie będą otrzymywać doświadczenia za walkę. Wyczerpanie odnawiane jest jeden raz na dobę.
-System pogodowy. W zależności od pogody dane typy pokemonów będą miały określone bonusy do walki.
-Wyrzucanie przedmiotów na mapę.
-Handel przedmiotami.
-System osiągnięć za które otrzymamy punkty honoru (będzie można wykorzystać na dodatkowe wyczerpanie, czy też inne bonusy)
-Walki grupowe (2 vs 2)
-Walka będzie odbywać się w systemie turowym.
-System gildi. Możliwość stworzenia własnej lokacji. (W zależności od rozwoju gildi zwiększony exp.)

Proszę o jakieś propozycję dotyczące rozwoju gry! Liczę na Was.

Strona projektu : Strona projektu na fb

post-736785-445497_thumb.png

Opublikowano

Z tego co piszesz mechanika zdaje sie byc ciekawa. Martwi mnie troche slaby wyglad interfejsu, mapa wyglada dobrze. Grafiki macie wlasne czy z RPG Makera?

Zapraszam na naszą stronę | www.nixtim.esy.es

Opublikowano

1. System "Wyczerpania" ma jakies inne zastosowanie procz zniechecenia potencjalnych graczy? 

2. Link do FB nie dziala. :P

3. UI tylko po polsku?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...