Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który Xiaomi wybrać ?

Daniel_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Zastanawiam się nad kupnem chińczyka, ale zależy mi na gwarancji, więc szukam telefonu do 900 +/- 50 zł który jest w polskiej dystrybucji, lub po prostu ma gwarancje. Telefon ten musi mieć 3gb ram i najlepiej czytnik lini papilarnych. W moje oczy rzuciły się 2 modele: Xiaomi redmi 3 pro i Xiaomi redmi note 3 pro. Telefony różnią się nieznacznie, a różnica w cenach to prawie 200 zł. Czekam na jakieś propozycje wydajnych telefonów, za każdą próbę pomocy poleci like za zmarnowanie chwili czasu dla mnie :)

Pozdro

Budżet na zakup: 900 +/- 50 zł
Kiedy zamierzasz kupić telefon?: Do końca listopada lub roku
Do czego ma służyć telefon? (internet, gry, zdjęcia, etc.): internet, gry
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące telefonu? (marka, slot na kartę SD, dual sim, wysoka rozdzielczość ekranu, etc.): czytnik lini papilarnych i 3gb ram
Masz w planach wgrywanie wszelakich ROMów?: nie

x

Opublikowano

Między Redmi 3 Pro a Redmi Note 3 Pro jest spora różnica.

Jest tylko jeden problem - Redmi 3 Pro nie dostaniesz z oficjalnego, polskiego źródła, a Redmi Note 3 Pro występuje tylko w wersji 2GB/16GB (za bardzo dużą kwotę, jak na ten model). Sam mam Redmi Note 3 Pro 3GB/32GB i sprawuje się bardzo dobrze. Wszystko działa jak należy. Kupiłem go na Allegro od zaufanego gościa. Jak to się mówi - "głupi ma zawsze szczęście". Dlaczego? Bo zamówiłem wersję 2GB/16GB, a dostałem 3GB/32GB. Co do różnicy między tymi urządzeniami, to do wszystkiego 2GB wystarcza. Oczywiście, jeśli nie zawalasz telefonu milionami powłączanych aplikacji. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Widziałem masę ogłoszeń na allegro z tym telefonem w kwocie 800zł myślę że się jednak skuszę na wersję pro

x

Opublikowano

Widziałem masę ogłoszeń na allegro z tym telefonem w kwocie 800zł myślę że się jednak skuszę na wersję pro

Tylko, że są one ściągane z Chin. Oficjalnym sprzedawcą Xiaomi w Polsce jest X-KOM. Tam niby jest wersja bez Pro, ale jest to wersja Pro (  :D ). Ma te same podzespoły co wersja Pro. Ogólnie to na zagranicznych portalach rzadko spotyka się dopisek Pro, a jest to Redmi Note 3 SD (SD, od procka Snapdragon).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ale na allegro jest 200zł taniej i sprzedający pisze że gwarancja jest realizowana w polsce

x

Opublikowano

Ale na allegro jest 200zł taniej i sprzedający pisze że gwarancja jest realizowana w polsce

No niby tak jednakże uważałbym na allegro ponieważ nie masz 100% pewności, że telefon będzie oryginalny to raz, a dwa, że jest ryzyko iż podczas transportu Ci go uszkodzą. 

9113414779628821535959.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...