Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Nowy projekt launchera minecraft

AlexsanderARG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj przedstawię Wam moimi oczami nowy launcher minecraft.

Launcher możecie pobrać Z TEJ STRONY

Gdy pobierzemy launcher, zalecam wsadzić go do osobnego folderu ponieważ tworzy on dodatkowe pliki tam gdzie się znajduję.

1. Więc odpalmy launcher. Na samym początku widzimy formularz logowania. Jeżeli nie mam konta to musimy je założyć

6845214777830611400163.png

2. Zakładamy konto podając:

• Email
  • hasło
  • Oraz datę urodzenia

6855414777831811400163.png

3. Dalej potwierdzamy naszego emaila. Pamiętaj że bez tego nie zalogujesz się do launchera!

8899314777834531400163.png

4. No i logujemy się do launchera (Jeżeli nie potwierdziłeś emaila wróć do pkt. 3)

Logując się podajemy email i hasło podane przy rejestracji.

1542814777836101400163.png

5. No i jesteśmy w launcherze. Teraz mamy wybór możemy teraz wcisnąć graj (Play), lub skonfigurować kilka opcji. My go skonfigurujemy teraz musimy otworzyć więcej opcji. Klikamy te trzy poziome paski pod help.

4000314777839091400163.png

6. Otwiera nam się dodatkowe menu gdzie mamy cztery pozycje; News, Skins, Settings i Launch Options

Wybierzemy na samym początku jako że News jest domyślnie możemy to omówić. Na stronie news pokazują się slajdy z mojangu. O updatach i różnych informacjach.

Dalej mamy opcje Skins, mi ona niestety nie działa. Ale w niej możemy zmienić skina postaci w poziomu launchera. Czyli możemy oszczędzić czas i nie logować się przez stronę mojanga tylko zrobić to tu.

Kolejna opcja to Settings no i tu coś jest. Jest opcja wyboru co się stanie po odpaleniu gry.

OPCJE

Opcja Close the launcher  -  po wybraniu jej podczas odpalania gry launcher się wyłączy,

Show the launcher temporarily - Po jej wybraniu launcher wyłączy się podczas wchodzenia do gry, lecz po wyjściu z gry uruchomi się ponownie.

I ostatnia opcja Show game output log - Po wybraniu jej nasz launcher zmieni się w konsole która się nie wyłączy podczas startu minecrafta.

Następną i ostatnia opcją jest Launch Options.

Tutaj możemy włączyć/wyłączyć snapshoty, historyczne wersje (beta, alpha) oraz zaawansowane ustawienia.

Mamy tutaj też pokazane wersję na jakich graliśmy, oraz opcje dodania następnej wersji gry.

4535314777851061400163.png

W opcji dodawania wersji gry mamy kilka możliwości

Możemy ustawić własną nazwę wersji, wersje gry oraz zmienić rozmiar okna jak i miejsce przechowywania plików.

I to już chyba wszystko. Launcher zapowiada się super oczywiście w tym momencie jest w wersji demo. Czyli możemy grać tylko na trybie singleplayer (demonstracyjnym). Ja z wielkim entuzjazmem czekam na pełną wersję, a Wy ? Napiszcie w komentarzach co o nim sądzicie. Jeżeli coś ominąłem to proszę Was abyście też to napisali, ja nie jestem maszyną, a nawet one popełniają błędy tak samo jak ludzie.

TODO

Lepsze opisanie możliwości launchera,
Stworzenie specjalnej strony opisującej nowości z minecrafta (45% prawdopodobieństwa),
Poprawa wyglądu prezentacji

Changelog

Ni ma nic

Opublikowano

Brawo za pomysł. Jeśli będzie dalej go rozwijał to może być całkiem fajny launcher. Fajnie byłoby jeszcze jak byś do opcji w launcherze dodał możliwość ustawienia maksymalnej pamięci ram dla gry.

Możesz wytłumaczyć na jakiej zasadzie to działa? E-mail przychodzi z Mojangu, więc zakładamy konto Mojang?

XDDDDDDDDDD to nie jest jego launcher xddddddddddddd

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...